וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורסה: דו"חות ליפמן הקפיצו את המניה ב-7.7% ביום של ירידות קלות

אילן מוסנאים

13.5.2002 / 17:24

המעו"ף ירד ב-0.4% במחזור נמוך של 160 מיליון שקל; מבני תעשייה עלתה ב-1.6% בעקבות הדו"חות; ירידות במניות הבנקים; טפחות עלתה ב-3.5% במחזור חריג;

הבורסה של תל אביב סיימה הערב את המסחר בירידות שערים קלות של כ-0.3% במדדים המובילים, תוך מחזור נמוך של 160 מיליון שקל.

המסחר נפתח בעליות קלות של כ-0.5%, כהמשך למגמה החיובית שנרשמה אתמול בעקבות ביטול מבצע "חומת מגן 2", שבמהלכו היה אמור צה"ל להיכנס לעיר עזה. המסחר התנהל בשעות הבוקר סביב רמת הפתיחה, אולם לקראת השעה 13:00 התחלפה המגמה והמדדים עברו לירידות שערים מתונות.

הירידות המתונות נמשכו עד לסיום המסחר. מדד המעו"ף ננעל בירידה של 0.4% לרמה של 386.2 נקודות ומדד תל אביב 100 ירד ב-0.2% לרמה של 373 נקודות. מדד התל-טק 15 רשם עלייה של 1.1%.

פעילים בשוק מציינים כי שינוי המגמה בבורסה בא בעקבות הידיעה ב-TheMarker, לפיה חברת הדירוג S&P שוקלת להוריד את הדירוג לישראל עוד החודש ל-BBB. בנוסף, ציינו הפעילים כי גם החלטת ועדת הליכוד אמש להצביע נגד הקמת מדינה פלשתינית, שעוררה תגובות קשות בעולם, עירערה את השקט בשוק.

מניות הבנקים, שפתחו את המסחר בעליות שערים, נסגרו במגמה שלילית: מניית בנק הפועלים ירדה ב-0.8% במחזור של 16 מיליון שקל - השני בגודלו בבורסה, מניית בנק לאומי רשמה ירידה של 2.1 ומניית בנק דיסקונט ירדה ב-0.7%. מניות הבנקים, ובמיוחד מניית הפועלים, סבלו בתקופה האחרונה מלחץ של מכירות מצד משקיעים זרים, על רקע מספר המלצות שליליות של בתי השקעות זרים.

מניית ליפמן עלתה ב-7.7% במחזור של 10.2 מיליון שקל. החברה דיווחה הבוקר על צמיחה של 87% ברווח הנקי ברבעון הפותח של 2002, ל-21.2 מיליון שקל. הכנסות החברה עלו ב-37% והסתכמו בכ-82 מיליון שקל.

קבוצת אי.די.בי, שפתחה בעליות שערים, נסגרה במגמה מעורבת. מניית דסק"ש ירדה ב-1.3% במחזור של 3 מיליון שקל. עיתון "הארץ" דיווח הבוקר כי החברה מנהלת מגעים למכירת האחזקה (50%) בחברת יהודה רשתות פלדה לשותפתה הדרום אפריקאית. אי.די.בי אחזקות ירדה ב-0.1% אי.די.בי פיתוח ירדה ב-1.4% וכלל תעשיות סיימה בעלייה של 1.3%.

המניות הדואליות נסחרו אף הן במגמה מעורבת. מניית טבע , שריכזה מחזור של 21 מיליון שקל - הגבוה בבורסה, ירדה ב-0.7%, אלביט מערכות איבדה 1.6% ולעומתן מניית מתב עלתה ב-2.2. כור עלתה כ-1.7% ונייס עלתה ב-2%.

מניית בנק טפחות ריכזה היום מחזור חריג של 6.6 מיליון שקל ועלתה ב-3.5%. המניה מרכזת בימים האחרונים מחזורים חריגים, וזאת כנראה עקב הערכות שפורסמו, לפיהן היא צפויה להחליף בתחילת יולי את מניית הבנק הבינלאומי 5 ברשימת המעו"ף.

מניית מבני תעשיה עלתה ב-1.6% בעקבות הדו"חות הכספיים שפירסמה לרבעון ה-1 של 2002. החברה דיווחה על זינוק של 176% ברווח הנקי ל-18.5 מיליון שקל ועל גידול של 71% בהכנסות ל-153 מיליון שקל. נציין כי הגידול במכירות החברה נבע בעיקר מעליה של 58 מיליון שקל בסעיף ההכנסות ממכירת דירות.

חברה נוספת שדיווחה על המשך הצמיחה בתוצאותיה היא פרוטרום . החברה דיווחה ברבעון הפותח של 2001 על צמיחה של 25% ברווח הנקי ל-8.2 מיליון שקל, ועל גידול של 12% במכירות ל-126.3 מיליון שקל. המניה עלתה ב-2% במחזור נמוך.

מי שרשמה היום עליות חדות היא מניית מור שטיפסה ב-11.2% במחזור של 76 אלף שקל. המניה עלתה היום בעקבות הצעת הרכש שהגישה החברה האם, פלסטו שק, לרכישת כל מניות מור שבידי בעלי המניות בבורסה. פלסטו שק הגישה את הצעת הרכש במחיר של 5.8 שקלים - גבוה בכ-16% ממחירה של המניה לפני תחילת המסחר הבוקר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully