וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוז קורפ: מחיקת ג'מסטאר-TV גייד הובילה להפסד רבעוני של 4 מיליארד דולר; רשמה עלייה של 18% בהכנסות

רן דוידוב

14.5.2002 / 16:46

מניות ג'מסטאר, בה מחזיקה החברה ב-38.5% באמצעות בריטיש סקיי, איבדו שני שלישים מערכם השנה; דיווחה על עלייה של 46% ברווח התפעולי והעלתה תחזית הרווח



ניוז קורפ, ענקית המדיה בבעלות רופרט מרדוק, רשמה הפסד רבעוני כתוצאה ממחיקה של 4.2 מיליארד דולר בערך החזקותיה בחברת מוצרי הטכנולוגיה הטלוויזיונים ג'מסטאר-TV גייד (סימול GMST), אך הכנסותיה עלו ב-18% הודות להצלחת הסרטים "עידן הקרח" ו"מולן רוז'" בקופות.



מניות ג'מסטאר-TV גייד, בה מחזיקה ניוז קורפ ב-38.5% באמצעות בריטיש סקיי, איבדו שני שלישים מערכם השנה בשל ספקות שעלו באשר לשיטות בה משתמשת החברה לחישוב הכנסותיה, בשל מחיקת מוניטין בת 5 מיליארד דולר ברכישות שביצעה ובשל עזיבתו הבלתי צפויה של נשיא החברה. נציבות הסחר הבינלאומית האמריקאית ביקרה בנוסף את החברה על הגשת תביעות נטולות בסיס על הפרת פטנטים.



החברה, הרשומה באוסטרליה, דיווחה על הפסד נקי של 4 מיליארד דולר או 3.16 דולרים לכל תעודת פיקדון אמריקאית ברבעון הפיננסי השלישי שהסתיים ב-31 במארס. בתקופה המקבילה רשמה החברה רווח נקי של 111 מיליון דולר.



בניכוי הוצאות חד פעמיות, רשמה החברה רווח של 236 מיליון דולר בהשוואה לרווח של 127 מיליון דולר בתקופה המקבילה - עלייה של 46%. הכנסות ניוז קורפ עלו ב-18% ל-3.85 מיליארד דולר.



ניוז קורפ העלתה את התחזית לצמיחת הרווח התפעולי השנה והגדילה את יעד תזרים המזומנים של החברה הבת פוקס אנטרטיינמנט (סימול FOX). סמנכ"ל החברה מסר בשיחת ועידה שהחברה צופה עלייה של 8%-10% ברווח השנתי, בהשוואה לתחזית קודמת שעמדה על צמיחה של כ-4%-6%.



ניוז קורפ היא אחת מקבוצות המדיה והבידור הגדולות בעולם. החברה מפרסמת ומוציאה לאור עשרות עיתונים, מחזיקה 85% בפוקס אנטרטיינמנט - בעלת נכסים בידוריים רבים - ובחברת הבייסבול לוס אנג'לס דודג'רס. החברה מחזיקה ב-34 תחנות טלוויזיה בארה"ב ובעסקי כבלים ולוויין באסיה, אוסטרליה, אירופה ואמריקה הלטינית. כ-75% ממכירותיה בארה"ב. משפחת מרדוק מחזיקה כ-30% מהחברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully