וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיטיגרופ, גולדמן סאקס ובנקים נוספים חשודים בפגיעה בתחרות המסחר במט"ח

דפנה מאור

15.5.2002 / 8:49

חשד כי מערכת מקוונת למסחר במט"ח שבבעלות הבנקים שימשה לדחוק את רגלי המתחרים, דיווח "וול סטריט ג'ורנל"

משרד המשפטים האמריקאי חוקר קבוצה של בנקים מובילים בעולם בחשד שהשתמשו בשירותי מסחר מקוון כדי להגביל את התחרות בתחום המסחר במט"ח. החקירה מתמקדת בשאלה אם המערכת המקוונת FXAll שימשה לדחוק את רגלי המתחרים.

שוק המט"ח, המגלגל מחזור מכירות של 1.2 טריליון דולר ביום, נחשב לאחד השווקים הפחות מווסתים בעולם, ופועל תחת מספר מזערי של חוקים. מערכת FXAll נמצאת בבעלות 17 מוסדות פיננסיים, בהם סיטיגרופ , ג'יי.פי מורגן צ'ייס , גולדמן סאקס , CSFB ואחרים. מערכת זו מספקת שירותי מסחר באמצעות האינטרנט ורשתות תקשורת פרטיות.

לפי חשדות משרד המשפטים, הגבילה FXAll את משתתפיה מעבודה עם מערכות מקוונות מתחרות, ובכך פגעה ב-Currenx ומתחרות אחרות בשוק. אם החשדות יתאמתו, יהיה בכך משום הפרת חוקי ההגבלים העסקיים - שכן מיזמים משותפים שכאלה אמורים להימנע מלעודד את חבריהם מלשתף פעולה בתחרות.

דובר FXAll אמר כי המערכת פועלת בכפוף לחוק. מהבנקים לא נמסרה תגובה.

ג'יי.פי מורגן צ'ייס מחזיק בנתח של 9.91% משוק המט"ח העולמי, נכון ל-2001; סיטיגרופ אחזה בנתח של 9.74%; דויטשה בנק ב-9.08%; וגולדמן סאקס היה במקום הרביעי עם 7.09%.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully