וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"מעריב": אי.די.בי תמכור לכלל ביטוח את בטוחה - ללא אילנות דיסקונט

סקירת עיתונים / מעריב

19.5.2002 / 10:20

אי.די.בי מנהלת מו"מ מתקדם למכירת 45% מאילנות דיסקונט

קונצרן אי.די.בי ימכור לחברת כלל אחזקות ביטוח את חברת הברוקרים בטוחה, ללא הפעילות של קרנות הנאמנות אילנות דיסקונט, כך מדווח יהודה שרוני ב"מעריב". ההחלטה שלא למכור לכלל את אילנות דיסקונט התקבלה מתוך ההערכה כי העסקה לא תאושר על-ידי הממונה על ההגבלים העסקיים.

תחילה סברו באי.די.בי כי אילנות דיסקונט, ש-45% ממניותיה מוחזקות על-ידי בטוחה, תימכר בסופו של דבר לבנק דיסקונט, המחזיק ב-55% מהמניות. ואולם, בהנהלת דיסקונט הוחלט שלא לנצל את זכות הסירוב, בין השאר בשל המחיר הגבוה והקושי להוציא לפועל השקעות חדשות.

עקב כך, מנהלים באי.די.בי מגעים מתקדמים להשלמת העסקה למכירת אילנות דיסקונט לגוף אחר, ככל הנראה חברת ברוקרים ולא בנק. בכוונת אי.די.בי לגבש מזכר הבנות בנושא עד סוף החודש, כשבנק דיסקונט ייתן את הסכמתו לזהות הקונה. שוויין של אילנות דיסקונט וחברת הברוקרים בטוחה מוערך כיום ב-250 מיליון שקל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully