וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נוקיה מנהלת מגעים עם אי.סי.איי למיזוג חטיבת ה-DSL שלה עם אינוויה

נתן ליפסון

19.5.2002 / 14:15

בכפוף לעסקה, יחזיקו אי.סי.איי והחברה האירופית כל אחת בכ-50% ממניות החברה הממוזגת

יצרנית ציוד התקשורת הישראלית אי.סי.איי מנהלת מגעים למיזוג החברה הבת אינוויה (Inovia Telecoms) עם חטיבה של יצרנית ציוד התקשורת הפינית נוקיה - כך נודע ל-TheMarker. אחרי העסקה, שתכלול מזומנים ומניות, אי.סי.איי ונוקיה יחזיקו כל אחת בכ-50% ממניות החברה הממוזגת.

אינוויה, לשעבר חטיבת ה-Access של אי.סי.איי והמנוהלת על ידי פיני לוי, מתמחה במוצרים בטכנולוגיית DSL המאפשרים לספקיות תקשורת לספק שירותים רחבי-פס, בהם אינטרנט מהיר, וידיאו, ווידאו לפי דרישה (VOD) ושידור למספר רב של נקודות בו זמנית.

נוקיה היא ספקית גדולה של ציוד DSL עם נוכחות גדולה במיוחד בסין, שהיא השוק הבינלאומי השני בגודלו של נוקיה. רק לאחרונה החברה זכתה בכמה חוזים לאספקת ציוד פס רחב בסין בעסקות שהיקפם הכספי לא נמסר. נוקיה השקיעה בסין סכום המתקרב ל-2 מיליארד דולר. לנוקיה כ-20 משרדים, שמונה מיזמים משותפים, שני מרכזי מחקר ופיתוח וכ-5,500 עובדים בסין.

נוקיה הגבירה את נוכחותה בשוק ה-DSL בפברואר 1999 כשרכשה את יצרנית ציוד ה-DSL האמריקאית Diamond Lane תמורת 125 מיליון דולר במזומן. כשנה וחצי לאחר מכן רכשה גם את DiscoveryCom, העוסקת באותו תחום, בעסקת מניות בשווי 223 מיליון יורו.

לפני כשבועיים דיווחה אי.סי.איי כי אינוויה רשמה ברבעון הראשון של 2002 לראשונה בתולדותיה רווח תפעולי, שהסתכם ב-292 אלף דולר. ההפסד התפעולי ברבעון הרביעי של 2001 הסתכם ב-8.5 מיליון דולר. התוצאות היו מעבר לציפיות האנליסטים, שחלקם עידכנו בעקבותיהן את תחזיות הרווח שלהם לאי.סי.איי.

הכנסות אינוויה ברבעון הראשון של 2002 הסתכמו ב-67.5 מיליון דולר. ההכנסות ברבעון הרביעי של 2001 הסתכמו ב-99.6 מיליון דולר, עקב ביקושים עונתיים גדולים. על פי רוב, אינוויה אחראית לכשליש מהכנסות אי.סי.איי.

כמו כן, שולי הרווח התפעולי של אינוויה צמחו ברבעון הראשון של 2002 ל-25.2% מההכנסות בהשוואה ל-16.2% ברבעון הרביעי של 2001.

מיד אחרי פרסום דו"חות הרבעון הראשון העריך בית ההשקעות UBS את שוויה של אינוויה ב-155 מיליון דולר - כמחצית משוויה של אי.סי.איי. על הלקוחות הגדולות של אינוויה נמנות שתי חברות הטלקום הגדולות באירופה - פראנס טלקום הצרפתית ודויטשה טלקום הגרמנית.

לא ניתן היה לקבל את תגובת אי.סי.איי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully