האנליסט שי קמין מבנק הפועלים, מפרסם היום עדכון להמלצתו למניית אזורים , וזאת לקראת פרסום הדו"חות הכספיים של החברה לרבעון הראשון של 2002, פרסום אשר עתיד להתבצע מחר. קמין מותיר למניית החברה המלצת "החזק", ללא מחיר יעד.
להערכת קמין, בדו"חותיה לרבעון הראשון צפויה אזורים לדווח על שחיקה בהכנסות המצרפיות שלה, בהשוואה לנתוני ההכנסות הגבוהים, עליהם היא דיווחה ברבעון המקביל, ואלו צפויות להסתכם בכ-160-170 מיליון שקל. עם זאת, קמין מעריך כי ההאצה במכירות הרבעון הראשון במגזר המגורים, האצה אשר נבעה מהורדת הריבית במשק ומהתחזקותו של הדולר, צפויה להוביל לגידול במכירות יחידות הדיור, בהשוואה לנתוני המכירות הרבעוניים הממוצעים של יחידות דיור בשנת 2001.
באשר להוצאות המימון של החברה, הרי שקמין סבור כי בדומה למגמה אשר איפיינה ברבעון הראשון את מרבית החברות הממונפות בענף הנדל"ן, הפער בין מדד "בגין" למדד "ידוע", כמו גם הריבית הריאלית השלילית ששררה במהלך הרבעון (בהשפעת המדדים הגבוהים), צפויים להוביל להצטמקותן של הוצאות המימון נטו, ולהשפיע לחיוב הן על האשראי הצמוד והן על האשראי השקלי.
קמין מעריך כי אזורים עתידה לדווח על רווח נקי של כ-20 מיליון שקל ברבעון, כ-82% יותר מהרווח ברבעון המקביל אשר הסתכם בכ-11 מיליון שקל, בין היתר, בשל כך שהחברה תרשום רווח הון של כ-14 מיליון שקל ממכירת יתרת החזקותיה בנכסי אזורים לקבוצת גנדן.
בנק הפועלים: אזורים צפויה לדווח על גידול של כ-82% ברווחי הרבעון הראשון
אלי דניאל
20.5.2002 / 12:01
צפויה שחיקה בהכנסות -יסתכמו בכ-160-170 מיליון שקל; פערי מדדים וריבית ריאלית שלילית יתרמו לקיטון בהוצאות המימון