וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המעו"ף סיים בעלייה של 0.9% בשל ההערכות שהתוכנית הכלכלית תאושר מחר

גולן פרידנפלד

21.5.2002 / 17:30

טבע המשיכה לעלות והוסיפה כ-2.6% במחזור של 111 מיליון שקל; מחזור המסחר - כ-311 מיליון שקל

אין ספק כי הסוחרים הופתעו מפתיחת המסחר השקטה הבוקר לאחר כישלון אישור התוכנית הכלכלית אמש בכנסת. בתחילתו של היום צפו בחדרי העסקות כי יום המסחר יתאפיין בירידות שערים על רקע המשבר הפוליטי, על רקע פיטוריהם של שרים וסגני השרים של המפלגות החרדיות וכישלון התוכנית הכלכלית בכנסת אמש. במהלך יום המסחר השתנו ההערכות בחדרי העסקות על רקע האמונה כי התוכנית הכלכלית תעבור מחר בכנסת. הערכות אלה הביאו אומנם לשינוי המגמה בבורסה, ובסופו של היום סיים המעו"ף בעליות של כ-0.9%. בהצבעה שנערכה אתמול בכנסת בשעה 10 בערב לערך לא התקבלה - באופן מפתיע - תוכנית החירום הכלכלית של האוצר. 47 ח"כים הצביעו נגד התוכנית, 44 הצביעו בעדה וח"כ אחד נמנע. מדובר במכה קשה למשרד האוצר ולממשלה, ובעקבותיה פיטר ראש הממשלה את כל השרים וסגני השרים של מפלגות ש"ס ויהדות התורה - מה שצפוי להקשות על התנהלותה של הממשלה בזמן הקרוב.

מדד המעו"ף עלה בכ-0.9% לרמה של 390 נקודות, מדד ת"א 100 עלה אף הוא ב-0.7% לרמה של 377 נקודות ומדד התל-טק 15 עלה בכ-0.7%. מחזור המסחר הסתכם בכ-311 מיליון שקל. השער היציג של הדולר עלה ב-0.39% לרמה של 4.873 שקלים והשפיע במעט על המסחר באיגרות החוב השקליות שניסחרו ביציבות.

פעילים בשוק ההון מסרו כי במידה שמחר לא תעבור התוכנית הכלכלית, הם צופים תגובה חריפה יותר בשוק ההון, למרות שהסיכוי שתרחיש כזה אכן יתממש קלוש.

מניית טבע המשיכה לבלוט היום ועלתה בכ-2.7% נוספים תוך שהיא מרכזת מחזור של כ-111 מיליון שקל, וזאת על רקע העלאת ההמלצה שפירסם אתמול בית ההשקעות יו.בי.אס מ"החזק" ל"קנייה חזקה" - תוך שהוא מעלה את מחיר היעד למניה מ-60 דולר ל-81 דולר. טבע הודיעה לבורסה אתמול על קבלת אישור מהרשויות הקנדיות לשיווק תרופת הקופקסון במזרק מוכן מראש. לדברי החברה, המזרק החדש יחסוך למטופלים בתרופה שעות רבות והוא מהווה שיפור חשוב בדרך מתן הטיפול.

מניית ברן ירדה בכ-1.7% על רקע דו"חות החברה והודעותיה על הקשיים במו"מ לרכישת O2WIRELESS. בנוסף דיווחה החברה האמריקאית כי היא מקיימת מגעים למכירתה עם גופים נוספים מלבד ברן. תקופת הבלעדיות של ברן למימוש הרכישה הסתיימה, ולפיכך רואה עצמה החברה ככזו שיכולה לנהל מו"מ עם חברות נוספות.

הודעה לא מעודדת נוספת שפירסמה ברן בדו"חותיה היא ביטול העסקה לרכישת חברה אמריקאית תמורת 5.1 מיליון דולר ונראה כי גם הנתון הזה תורם לירידות במניה. ברן סיימה את הרבעון, בהתאם להודעתה המוקדמת, ברווח של כ-10.2 מיליון שקל.

מניית דסק"ש עלתה בכ-1.6%, מניית אי.די.בי פיתוח עלתה בכ-2.4% ומניית כלל תעשיות עלתה בכ-0.5%.

מניית בנק לאומי ריכזה פעילות ערה גם היום ונסחרה בירידות של 0.2% על רקע ההערכות הגוברות כי מכירת מניות הבנק לציבור לא צפויה להתבצע עד סוף החודש הנוכחי. מניית לאומי צפויה לסבול מלחץ כלפי מטה בזמן הקרוב: מצד אחד, ביצוע המכירה אמור ללחוץ את שער המניה כלפי מטה, ומצד שני, גם דחיית מכירת מניות הבנק מעכבת את המשך התפתחותה - מה שאמור לגרום לירידות שערים חדות.

מניית בנק הפועלים עלתה בכ-1.2%. מניית הבנק הבינלאומי עלתה בכ-3.1% היום לאחר שהבנק דיווח על הפסד של 70 מיליון שקל לראשונה בתולדותיו. הבנק רשם הפרשה של 294 מיליון שקל ברבעון הראשון לעומת הפרשה של 31 מיליון שקל בלבד.

מניית ליפמן המשיכה במגמת העליות שמאפיינת אותה מאז פרסום הדו"חות הכספיים בשבוע שעבר ועלתה בכ-2.4% נוספים. מנכ"ל החברה יצחק אנג'ל ציין כי החברה עומדת בפני תיקון ההערכות הצמיחה שלה השנה כלפי מעלה לאור תוצאות הרבעון הראשון שהפתיעו לטובה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully