וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האוצר: התוכנית הכלכלית תעלה מחר לקריאה נוספת ללא כל שינוי

ליאור כגן

21.5.2002 / 11:54

סילבן שלום: כשנכנסנו לאולם היה רוב ברור, אבל ח"כים ממפלגת העבודה ואפילו מהליכוד שישבו בתוך האולם לא לחצו על הכפתורים - בדבר כזה עוד לא נתקלנו


התוכנית הכלכלית צפויה לעלות מחר שוב להצבעה בקריאה ראשונה בכנסת, זאת לאחר שלא עברה אתמול בניסיון הראשון. הממשלה אישרה אתמול בלילה במשאל טלפוני את התוכנית הכלכלית, ללא כל שינוי, ובמשרד האוצר מעריכים כי יש רוב גם בכנסת, כך שהתוכנית צפויה לעבור בקריאה ראשונה.

גורמים כלכלים בירושלים מעריכים כי ארבעת חברי הכנסת מהעבודה שנעדרו אתמול מההצבעה, יצביעו בעד התוכנית, וכי חברי הכנסת משינוי יימנעו ולא יתנגדו. הערכות הן שמכתבי הפיטורים של שרי ש"ס יבוטלו, ובתמורה הם יימנעו ולא יתנגדו.

לגבי ההצבעה אתמול אמר שר האוצר כי "היו אנשים ממפלגת העבודה ואפילו מהליכוד, שישבו בתוך האולם ולא לחצו על הכפתורים. בדבר כזה אנחנו עדיין לא נתקלנו. כשנכנסנו לאולם הרוב היה ברור, אבל בסופו של דבר אנשים לא הצביעו, כשהם יושבים בתוך האולם".

שר האוצר אמר הבוקר: "העדפתי ללכת בדרך הנכונה, בדרך שתמנע את ההידרדרות ותמנע את המשבר ולכן לא נכנעתי לסחטנות. לא נכנעתי לתביעות, ובסופו של דבר הבאתי את מה שחשבתי שהוא הדבר הנכון ביותר גם על דעת הצוות המקצועי באוצר - את התוכנית הכלכלית.

"יכולתי לוותר ולא לעשות את ההפחתה בקצבאות הילדים למי שלא שרתו בצבא. יכולתי לעשות את הדבר הזה ולקבל עוד עשרים ושניים קולות. יכולתי לעשות עוד כמה דברים והייתי מקבל עוד כמה קולות. העניין הוא שהתוכנית הזאת היא תוכנית שיש בה גם מסר, של העדפת שכבות הביניים יוצאי הצבא, שהם עמוד השידרה של המדינה הזאת. גם אלה שהולכים לעבודה, גם אלה שמשלמים מסים, גם אלה שמשרתים בצבא, ולאחר מכן במילואים. ולכן אני בכל התוכנית הזאת ראיתי את שכבות הביניים כיעד המרכזי שצריך לקבל העדפה, אבל מה לעשות, כנראה ששכבות הביניים האלה אין להם מספיק אצבעות בכנסת בשלב הזה.

"יש לנו מדינה אחת, זה לא שאני נמצא לבד בתוך העניין הזה. זה לא עניין פרטי שלי, זאת לא כלכלה פרטית שלי, משק פרטי שלי, או מדינה פרטית שלי, זאת מדינה של כולם וזה משק של כולם וכלכלה של כולם".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully