וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עו"ד יוסי ארנון תובע מלשכת עורכי הדין ועו"ד פסטינגר 100 אלף שקל בגין לשון הרע

אמיר הלמר

21.5.2002 / 16:56

בתביעה נטען כי פסטינגר שלח מכתב מטעם לשכת עורכי הדין בו נאמר כי ארנון וראש לשכת עו"ד הם "צמד תאומים סיאמיים, תומכי מדיניות ח"כ עזמי בשארה"



עו"ד יוסי ארנון, ראש הועדה לשלטון החוק וזכויות האזרח בלשכת עורכי הדין, הגיש היום בבית משפט השלום בירושלים תביעה על סך 100 אלף שקל כנגד לשכת עורכי הדין וכנגד עו"ד יראון פסטינגר, החבר בוועד המרכזי של הלשכה, בגין הוצאת לשון הרע.



התביעה של ארנון מתייחסת לסערה שהתחוללה לפני כחצי שנה סביב החלטת הוועדה שבראשותו של ארנון לגנות את "מדיניות החיסולים" של מדינת ישראל.



הוועדה החליטה להביע את "התנגדותה ל'מדיניות החיסולים' בהיותה הוצאה להורג ללא משפט". בנוסף, קבעה הוועדה כי "מדיניות זו היא בלתי חוקית ונוגדת את דיני המלחמה והמשפט הבינלאומי - המגדיר את החיסולים כפשע מלחמה חמור".



החלטת הוועדה פורסמה ברבים וחוללה סערה, כאשר הוועד המרכזי של הלשכה גינה את תוכן ההחלטה ואף דרש את פיטוריו של ראש הלשכה, ד"ר שלמה כהן.



כיום, חצי שנה לאחר מכן, טוען ארנון כי בחודש ינואר שלח פסטינגר מכתב מטעם לשכת עורכי הדין ליועמ"ש בנושא החלטת הוועדה, תחת הכותרת "ועדת יוסי ארנון", ובו נטען כי ארנון וראש הלשכה הם "צמד תאומים סיאמיים, תומכי מדיניות ח"כ עזמי בשארה ונאמנים להשקפת עולמם הרדיקלית האנטי ציונית ברוח מדינת כל אזרחיה".



דברים אלו, טוען ארנון, מהווים הוצאת לשון הרע, ויש בהם כדי לבזותו ולפגוע במשרתו ובמקצועו.
התובע טוען כי הוא פנה לפסטינגר וביקש שיפרסם את התנצלותו, אך לטענתו האחרון "הוסיף חטא על פשע", ושלח מכתב תשובה והעתק לכל חברי הוועד המרכזי בו הוא הוסיף דברי דיבה נוספים.



ארנון מבקש מביהמ"ש להטיל על הלשכה ופסטינגר את הפיצוי לו הוא זכאי על פי החוק ללא צורך להוכיח כי נגרם לו נזק, וכן להורות להם לפרסם התנצלות או הכחשה לדברים שנאמרו במכתבים. טרם הוגש כתב הגנה. (א 5665/02)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully