מאת חיים ביאור
מנכ"ל קרן הפנסיה מקפת, עו"ד יצחק שילון, פוטר אתמול מתפקידו. על כך הוחלט בישיבה מיוחדת של ועדת ההנהלה בקרן בראשות משה בית דגן שהתכנסה בתל אביב.
מקפת היא הקרן השנייה בגודלה בענף. במקפת הוותיקה קיים גירעון אקטוארי בסך 7.5 מיליארד שקל, שהם 29% מהנכסים. הקרן החדשה מאוזנת (ללא עודף או גירעון) ונכסיה נטו הסתכמו במיליארד שקל ב-2000.
מקורות בענף הפנסיה אמרו כי סיום כהונתו של שילון היה בלתי נמנע בשל היעדר "כימיה" בינו לבין יו"ר ההסתדרות, ח"כ עמיר פרץ. לדבריהם, פרץ ניצל את העובדה שההסתדרות מחויבת, על פי החלטת אגף שוק ההון באוצר המעוגנת בפסיקת בג"ץ, להפריד בין קרנות הפנסיה הוותיקות לבין אלה החדשות ולמנות מנכ"לים אחרים לקרנות החדשות. לפי ההערכות ציפה שילון לעזוב את תפקידו בקרן מקפת הוותיקה ולהתמנות כמנכ"ל קרן מקפת החדשה.
בשנה וחצי האחרונות פיטר פרץ את מנכ"ל מבטחים, עו"ד בן-עמי עמירן, מנכ"ל קרן הגמלאות של עובדי ההסתדרות (קג"מ), שלום תן-עמי, ומנכ"ל קרן הפנסיה של הפועלים החקלאים, ברוך פרץ.
בחודש שעבר מונה כיו"ר דירקטוריון מקפת החדשה משה הבא, שבעבר כיהן כסגן ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, יו"ר בזק בינלאומי וכיו"ר חברת הנכסים של ההסתדרות. משה בית דגן ימשיך לפי שעה כיו"ר מקפת הוותיקה.
שילון (63) עבד במקפת כמעט 28 שנה, תחילה כיועץ משפטי ואחר כך, במשך 16 שנה, כמנכ"ל הקרן. שילון נחשב מקצוען בתחומו ובאמצע שנות ה-80 אף נקרא לכהן כמנהל מיוחד בקרן הפנסיה של פועלי הבניין, עקב ליקויים חמורים שהתגלו באופן ניהולה.
ועדה מיוחדת המורכבת מנציגי הסתדרות הפקידים, שהיא בעלת השליטה בקרן, וכן נציג חברת מקורות ונציג בנק המזרחי שעובדיהם מבוטחים בה, יקבעו את תנאי פרישתו שיהיו, כפי שנמסר "משופרים, אך לא מנקרים עיניים, לנוכח מצבה הגירעוני של הקרן".
מנכ"ל קרן מקפת, יצחק שילון, פוטר מתפקידו
הארץ
23.5.2002 / 7:18