סוכני אפ.בי.איי בארה"ב חשודים כי השתתפו בהונאה בשוק המניות, על ידי הדלפת מידע על חקירות נגד חברות בורסאיות, במטרה להרוויח ממכירה בחסר (שורטים).
ממשלת ארה"ב הגישה תביעה נגד אנתוני אלגינדי, משקיע ותיק, שעמד לכאורה בראש המזימה. לפי החשדות, קיבל אלגינדי מידע מסוכני אפ.בי.איי, אשר הדליפו מידע אודות כוונת הממשל לערוך חקירה פלילית נגד חברות בורסאיות. מידע הפנים שימש את אלגינדי בפקודות שורט, שגרפו רווחים עבורו כאשר המניות ירדו. בנוסף חשוד אלגינדי כי סחט חברות שחששו ממניפולציות במניותיהן.
ג'פרי א. רויר, סוכן אפ.בי.איי לשעבר שהתפטר בדצמבר והצטרף לחברת המסחר של אלגינדי, ולין וינגייט, סוכנת אפ.בי.איי שפוטרה השבוע, נאשמים כי סיפקו את המידע הסודי. ביחד עם אלגינדי הם ניצבים בפני אישומים בסעיפי קנוניה, קשירת קשר להונאה בני"ע, וסחיטה. העונש המירבי על פשעים אלה הוא 20 שנות מאסר.
מעורבותם של סוכנים פדרליים בהונאת מניות התקבלה בזעזוע על ידי משקיפים ומומחים לפשעי צווארון לבן.
סוכני אפ.בי.איי חשודים בהונאה בשוק המניות
דפנה מאור
23.5.2002 / 8:56