וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בהמלצת בג"צ: פובליסיס אריאלי מושכת עתירתה נגד החלטת הרשות השנייה לפסול סרטון לגלידת אקסטרים

ענת ביין

23.5.2002 / 12:34

לטענת השופטים - לרשות מתחם שיקול דעת בנושאי בטיחות וביטחון, וקיומם של סרטים בעייתיים שכבר שודרו - לא מצדיקה אישור סרטון בעייתי נוסף



משרד הפרסום פובליסיס אריאלי משך היום את עתירתו לבג"צ נגד החלטת הרשות לפסול לשידור את תשדיר הפרסומת לגלידת אקסטרים. צעד זה נעשה לאחר שצוות השופטים המליץ למשרד לעשות זאת, מאחר שלטענתם העובדה שיש סרטונים בעייתיים נוספים אותם התירה הרשות לשדר, לא מחייבת אישור סרטון בעייתי נוסף והוסיפו כי לרשות יש מתחם של שיקול דעת בנושאים של בטיחות ובטחון. עוד טענו השופטים כי לרשות מערכת אישור מוקדם המאפשרת ייעוץ והכוונה בהם ניתן להעזר עוד לפני הפקת הסרטון והמליצו למשרד להפיק סרטון חדש, תוך שימוש בכלים אלה.



כזכור, מציג התשדיר השנוי במחלוקת בחור הקופץ דרך פיר לסילוק פסולת באתר בנייה. התשדיר נפסל לשידור על ידי חלק מזכייני ערוץ 2 (רשת וטלעד), ובהמשך על ידי מנכ"ל הרשות, שהחלטתו אושרה על ידי ועדת הערר של מועצת הרשות השנייה.



התשדיר נפסל בטענה שהוא עומד בניגוד לכלל 15 בכללי הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו (אתיקה בפרסומת בטלוויזיה), התשנ"ד-1994: "לא ישדר בעל זיכיון תשדיר פרסומת המעודד התנהגות העלולה להזיק לבריאות, לפגוע בבטיחות, באיכות הסביבה או בבעלי חיים, לרבות עידוד לצריכה מוגזמת של מוצר או שירות באופן העלול לפגוע בבריאות או בבטיחות, או לפעולה בניגוד להוראות כל דין".



בעתירה שהגיש משרד הפרסום פובליסיס אריאלי לבג"צ, התבקש בית המשפט לאפשר שידורו של התשדיר האמור, בטענה שהחלטת הרשות בלתי סבירה, ומפלה את משרד הפרסום ביחס למשרדי פרסום אחרים, שתשדירי פרסומת שבהפקתם - המציגים לכאורה מצבים לא בטיחותיים, לא נפסלו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully