רשות ניירות ערך האמריקאית פתחה ב"חקירה לבירור עובדות" בנוגע לחשד להונאה של חצי מיליארד דולר בענף קרנות הגידור, בעקבות מספר פרשיות הונאה בהן היו מעורבות קרנות אלה, כך מסר יו"ר הרשות, הארווי פיט.
"אנו מוטרדים מההשלכות הנובעות מהגידול של קרנות השקעה פרטיות אלה", אמר פיט בנאום בפני מכון חברות ההשקעה (Investment Company Institute).
הבדיקה הפרומלית עשויה להוביל לתקנות בקרה קפדניות יותר על קרנות הגידור, שנהנו עד עתה מביקורת רופפת ביותר. הרשות תבחן גם אפשרות של ניגוד אינטרסים הקשורה בניהול מכשירים אלה במקביל לקרנות נאמנות, ותבדוק כיצד משווקות הקרנות למשקיעים פרטיים, לדברי פיט.
קרנות גידור דומות לקרנות נאמנות, להוציא את העובדה שהינן קרנות השקעה לבעלי הון העשויות להניב רווחים מנפילת שוקי מניות. קרנות גידור יכולות להמר על עליית או ירידת מחירי נכסים. מכיוון שהפיקוח עליהן רופף, רק בעלי ממון ומוסדות יכולים להשקיע בהן. קרנות הגידור גובות בדרך כלל עמלה של 1% על נכסים שתחת ניהולן, בנוסף לעמלה של 20% על כל רווח. כמות הנכסים הנמצאת תחת שליטתן של קרנות הגידור נאמדת ב-500 מיליארד דולר.
בנובמבר 2000 הודה מייקל ברגר, מנהל קרן גידור אוסטרי, באשמת הסתרת הפסדים שנבעו מהימורים כושלים על מניות אינטרנט על ידי זיוף דו"חות מחקר של בר סטרנס. קרן ההשקעות מנהטן שבניהולו הפסידה 400 מיליון דולר על פני 4 שנים.
רשות ניירות ערך האמריקאית פתחה בחקירת ענף קרנות הגידור בחשד להונאה
סוכנויות הידיעות
24.5.2002 / 18:50
ה-SEC פתחה ב"חקירה לבירור עובדות" בענף המגלגל 500 מיליארד דולר בעקבות מספר פרשיות הונאה; הבדיקה הפורמלית עשויה להוביל לתקנות בקרה קפדניות יותר על קרנות הגידור