חברות הסטארט אפ הישראליות אקזקט, ביגבנד, מלנוקס וקיארו נכללות ברשימת 100 החברות החמות של מגזין הטכנולוגיה "Upside Magazine" לשנת 2002.
רשימת 100 החברות המובילות נבנתה על פי קריטריונים של טכנולוגיה מבטיחה, מודלים עסקי, וצמיחה משמעותית ב-12 החודשים האחרונים.
אקזקט (Xacct), שנוסדה ב-1997, מפתחת טכנולוגיה המאפשרת לספקי גישה לאינטרנט ושירותי טלפוניה לנהל מעקב מדויק אחר תהליכי העברת מידע ברשתות מסוגים שונים, ולהתחקות אחר סוג השימוש שעושה הלקוח באינטרנט לצורך הצעת שירותי ערך מוסף בתשלום.
מאז היווסדה, גייסה אקזקט כ-52 מיליון דולר ב-5 סבבי גיוס. לפני כשנה היא ביטלה הנפקה ציבורית, שבמסגרתה היתה אמורה למכור 5 מיליון מניות ולגייס כ-50 מיליון דולר, לפי שווי חברה של 270 מיליון דולר. בעלי המניות בחברה הם סאן מיקרוסיסטמס , קרנות ההון סיכון ישראל סיד פרטנר, אמפל, טרידנט קפיטל, אקליפטוס וטכנורוב, שבשליטת קבוצת אלרוב, ומייסדיה, ערן וגנר ולימור שווייצר.
לאקזקט מעל 60 לקוחות, שהבולטות שבהן - כייבל אנד וויירלס, Genuity ,Global One, סימנס, UUNET ו-MCI WORLDCOM. לפני כחצי שנה הודיעה החברה על עסקת ענק בשווי של כ-35 מיליון דולר עם מוטורולה ובל קנדה.
מלנוקס (Mellanox Technologies), שנוסדה ב-1999, מתמחה בפיתוח שבבים בארכיטקטורת אינפיניבנד (InfiniBand). החברה השלימה בפברואר גיוס בהיקף של 56 מיליון דולר לפי שווי המוערך בכ-250 מיליון דולר אחרי הכסף.
את הסבב הובילה קרן ההון סיכון האמריקאית בסמר ונצ'ר פרטנרס והשתתפו בו בנק אוף אמריקה סקיורוטיס, בנק ההשקעות הסיני לפיתוח, יצרניות המחשבים דל וסאן מיקרוסיסטמס, יצרניות השבבים JNI ו-Quanta Computers וכן קרנות ההון סיכון הישראליות ג'מיני, ג'רוזלם גלובל ונצ'רס, וולדן ישראל ומשקיעים מוסדיים ופרטיים נוספים. בגיוס השתתפו גם משקיעים שהשקיעו בחברה בסבבים קודמים ובהם אינטל קפיטל, ראזה ונצ'רס, סקויה קפיטל, US ונצ'ר פרטנרס וויטסה סמיקונדקטורס. הכנסותיה של מלנוקס ב-2001 הוערכו בכ-5 מיליון דולר.
ביגבנד נטוורקס (BigBand Networks), שהוקמה ב-1999, עוסקת באספקת מערכות תשתיות פס רחב עבור שידורי טלוויזיה ושירותים מתקדמים. החברה השלימה לפני כחודש גיוס של 27 מיליון דולר לפי שווי המוערך בכ-60 מיליון דולר אחרי הכסף. את הסבב הובילה קרן ההון סיכון צ'ארלס ריבר והשתתפו בו Lauder Partners ו-CommVest. בסיבוב הנוכחי השתתפו גם כל המשקיעים הקודמים - קרנות ההון סיכון Redpoint, Pilot House, Cedar ו-Evergreen.
עם לקוחות החברה נמנות חברות כבלים מהגדולות בעולם: Time Warner Cable, Cox Communications, Rogers Cable ו-Blue Ridge Communications. חברת המידע להיי-טק D&A העריכה כי החברה תגיע להכנסות של 6-7 מיליון דולר ב-2002.
קיארו נטוורקס (Chiaro Networks) עוסקת בפיתוח מערכות תקשורת אופטיות ואלקטרוניות לקצבי תעבורה של 10 ג'יגה ביט בשנייה. מדובר במערכת גדולה מרובת יציאות (מה שקרוי בעגה המקצועית RECK), המהירה ביותר מסוגה ומיועדת להשתלב במרכזיות של חברות הטלקום הגדולות בעולם.
החברה, שנוסדה ב-1997, השלימה בפברואר האחרון סבב גיוס רביעי של 80 מיליון דולר לפי שווי חברה של 205 מיליון דולר אחרי הכסף. את הסבב הובילה קרן ההון סיכון האמריקאית סנטרפוינט והשתתפו בו הקרנות סבין רוזן, פיטנגו, סטאר ונצ'רס, כור ונצ'רס, יזראל סיד פרטנרס ואחרים. כשנה וחצי לפני השלימה קיארו סבב גיוס פרטי ענק נוסף - 100 מיליון דולר לפי שווי של 500 מיליון דולר אחרי הכסף. יש לציין כי קיארו טרם דיווחה על הכנסות כלשהן עד כה.
זווית ישראלית נוספת ברשימה זו הינה החברה הישראלית אמריקאית בלו פמפקין (Blue Pumpkin). החברה, שנוסדה ב-1996 על ידי הישראלים דורון אספיץ ועופר מתן, פיתחה מוצר תוכנה המבצע אופטימזציה ומאחד את כל תהליכי כוח האדם בארגונים, ובכלל זה שכירה, הכשרה, הערכת ביצועים, תמחור, לוח זמנים, תחזיות ועוד.
החברות הישראליות אקזקט, ביגבנד, מלנוקס וקיארו ברשימת 100 החברות החמות של "Upside Magazine" ל-2002
צורי דאר
26.5.2002 / 11:38