וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בתי השקעות: בזק תחזור הרבעון לרווח בשל שיפור צפוי בתוצאות פלאפון

ערן גבאי

27.5.2002 / 10:12

באופק צופים ירידה בהוצאות המימון של בזק לכ-20 מיליון שקל וירידה בחלק של החברה בהפסדי חברת הלוויין לכ-58 מיליון שקל

לקראת פרסום דו"חות בזק, מספר בתי השקעות מעריכים השבוע כי החברה צפויה לחזור לרווח נקי, בעיקר לאור שיפור צפוי בדו"חות החברה הבת (50%) פלאפון בהשוואה לדו"חות הרבעון הרביעי של 2001.

בית ההשקעות אופק צופה שבזק תרשום ברבעון הראשון של השנה ירידה של כ-2.6% בהכנסות בהשוואה לרבעון הקודם, ל-2.025 מיליארד שקל. את הירידה הצפויה מייחסים באופק לירידה המתמשכת בהכנסות משיחות מקומיות ומביטול דמי הנגישות לספקיות הבינלאומיות החל מהשנה.

בדו"ח המאוחד, צופים באופק לירידה בהוצאות המימון לכ-20 מיליון שקל, לעומת כ-40 מיליון שקל ברבעון הקודם, ולירידה בחלק של החברה בהפסדי חברת הלוויין אשר מוחזקת עדיין לצורך הדו"ח ב-30% על ידי בזק, לכ-58 מיליון שקל, לעומת 85 מיליון ברבעון הקודם.

בשורת הרווח הנקי, מעריכים באופק כי בזק תחזור לרווח של כ-78 מיליון שקל לעומת הפסד של כ-44 מיליון שקל ברבעון הקודם.

באופק מציינים כי צפוי השנה גידול בהכנסות משיחות מקומיות עקב שינוי שיטת התעריפים. הפחתת התעריף לשיחות הבינעירוניות יגדיל את האטרקטיוויות שלהן, בעוד שהביקוש לשיחות מקומיות יהיה קשיח יותר. באופק ממליצים ב"תשואת יתר" על מניית בזק ומעניקים לה מחיר יעד של 6.8 שקלים.

בבית ההשקעות נשואה זנקס מעריכים כי צפוי שיפור בשורה התחתונה של בזק ברבעון הראשון של השנה, אך בשורה העליונה (ההכנסות) תישמר הסטגנציה ואלה יסתכמו בכ-2.06 מיליארד שקל, ירידה של 1.1%. בנשואה זנקס צופים כי הרווח הנקי של בזק צפוי להסתכם הרבעון ב-45 מיליון שקל.

נשואה זנקס מותיר את המלצת ה"נייטרלי" למניית בזק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully