השקעתה של חברת אופיס טקסטיל , הנמצאת בשליטת איש העסקים אליעזר פישמן, במניות בנק הפועלים ודרבן השקעות , הסבה לה עד כה הפסד "על הנייר" של יותר מ-29 מיליון שקל - כך עולה מדו"חותיה של החברה.
אופיס, הפועלת בתחום הטקסטיל ומתמחה בצביעה והדפסה של בדי אריג, מחזיקה בכ-4.3 מיליון מניות בנק הפועלים - הנחשבות אצלה כהשקעת קבע - אשר שווי השוק שלהן הוא כ-33 מיליון שקל, בעוד שהן רשומות בספריה לפי עלות של כ-52.8 מיליון שקל. משמעות האמור היא שהחברה מופסדת "על הנייר" סך של כ-20 מיליון שקל. באשר לדרבן, חברה נוספת הנמצאת בשליטת פישמן, הרי שההחזקה ב-3% ממניותיה רשומה בספרי אופיס לפי שווי של כ-15.6 מיליון שקל. שווי השוק של חבילת מניות זו עומד כיום על כ-6.3 מיליון שקל.
לדעת הנהלת החברה, הירידה בשווי ההחזקות היא זמנית אף על פי שזה יותר משנה קיים פער מהותי בין שווי החזקות אלה בספרי החברה לשווי השוק שלהן.
המצב הכלכלי ותהליך החשיפה של המשק לייבוא מוצרי טקסטיל זולים מהודו וסין הובילו לירידה של כ-24% בהכנסותיה של החברה אשר הסתכמו בכ-40.6 מיליון שקל, לעומת הכנסות של כ-53.1 מיליון שקל ברבעון המקביל.
בשורה התחתונה הרוויחה החברה ברבעון הראשון של השנה כמיליון שקל, גידול של כ-12% בהשוואה לרווח ברבעון המקביל. גידול זה נובע מירידה של כ-32% בהוצאות המימון של החברה ל-3.2 מיליון שקל.
יצוין כי לחברה אשראי שוטף מתאגידים בנקאיים בהיקף של כ-83.3 מיליון שקל, בעוד שבקופתה מצויים אמצעים נזילים בסך של כ-4 מיליון שקל. על רקע זה שתזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם בכ-2 מיליון שקל, נראה כי החברה תצטרך להגיע בקרוב להסדרים עם הבנקים בנוגע לארגון מחדש של חובותיה, וזאת אם לא תבצע גיוס הון כלשהו.
ההון העצמי של החברה הסתכם ליום ה-31 במארס 2002 בכ-58.5 מיליון שקל והוא היווה כ-35% ממאזנה.
אופיס מופסדת "על הנייר" כ-20 מיליון שקל בגין ההשקעה במניות הפועלים
אלי דניאל
29.5.2002 / 7:49