וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנהל חדר עסקות: מה שקורה הבוקר הוא מתחום הפסיכולוגיה ולא כלכלה

איתן אבריאל

29.5.2002 / 11:54

לדברי הפעיל, "אין ספק שספרת הקסם '5' מושכת את השוק - אבל בהמשך, השוק עשוי דווקא להתייצב"

"מה שקורה הבוקר בשוק מטבע החוץ שייך יותר לתחום פסיכולוגיית ההמונים מאשר לכלכלה" - כך אומר הבוקר מנהל באחד מחדרי העסקות הבנקאיים הגדולים בתל אביב, בתגובה להמשך העלייה החדשה בשער הדולר הבוקר, עלייה שהביא אותו לרמה של כשליש האחוז מתחת לרמה של 5 שקלים לדולר.

"אין ספק שספרת הקסם '5' מושכת את השוק, אבל בהמשך השוק עשוי להערכתי דווקא להתייצב", אמר.

לדבריו, הביקושים לדולר מגיעים הבוקר מכל הכיוונים ומכל סוגי הפעילים: גופים פיננסיים, בנקים, ציבור וחברות תעשייתיות בעוד שהמוכרים הם בעיקר חברות יצואניות או חברות בעלות עודף נכסים במט"ח.

"למרות העצבנות, לא הופיע הבוקר גורם דומיננטי ברכישות, וגם לא היו עסקות גדולות מעבר למקובל", אמר הפעיל. "אנחנו רואים בעיקר הרבה עסקות קטנות ובינוניות". לדבריו, השוק קולט היטב את התנודות. "המרווח בין מחירי הקנייה למחירי המכירה לא עלה באופן משמעותי, והוא עומד על כ-50 'פיפסים'. בשוק האופציות סטיות התקן עלו, אך בשיעור מתון".

גם דילרים ומנהלי חדרי עסקות אחרים דיווחו כי הביקוש הבוקר מגיע מכל הכיוונים וכי אין סקטור דומיננטי הגורם לעליית הדולר. מאחר שהזינוק נרשם היום בסמוך לפתיחת המסחר בבורסה העריכו חלק מהדילרים כי התקבלו ביקושים בקרנות הנאמנות הדולריות. ואולם, מכיוון הנהלות חברות ניהול הקרנות לא התקבלו עד לשעה זו ראיות על גל גיוסים לקרנות נאמנות דולריות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully