וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"תרומת כור" לבנק הפועלים: הפסד של כ-17 מיליון שקל

אלי דניאל

30.5.2002 / 13:56

בבנק מציינים כי השפעת ההפסד החשבונאי בסך של 383 מיליון שקל שנגרם לכור בגין תדיראן, לא היתה מהותית

קונצרן כור, בו מחזיק בנק הפועלים בכ-19% מהון המניות, "תרם" לשורה התחתונה של הבנק ברבעון הראשון הפסד של כ-17 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של כ-116 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד; כך עולה מדו"חות הבנק שפורסמו היום.

ברבעון הראשון של השנה הפסידה כור כ-491 מיליון שקל, מזה הפסד של כ-383 מיליון שקל היה הפסד חשבונאי אשר נבע מהפרשי תרגום שליליים בגין תדיראן, הפרשים אשר היו רשומים קודם לכן כקרן הון. בבנק מציינים כי מאחר שלמעלה מ-95% מהסכומים שנצברו בקרן ההון, נוצרו לפני מועד ההשקעה של הבנק בקונצרן, השפעת הצעד החשבונאי לא היתה מהותית ביחס לחלקו של הבנק בהפסדיה המדווחים של כור. וכך, למרות שכור הפסידה כ-491 מיליון שקל, חלקו של הבנק בהפסד הסתכם בכ-17 מיליון שקל בלבד. לשם השוואה, ברבעון המקביל הפסידה כור כ-956 מיליון שקל ובגין הפסד זה רשם בנק הפועלים הפסד של כ-116 מיליון שקל.

ההשקעה במניות כור רשומה בספרי הבנק לפי עלות של כ-416 מיליון שקל, עלות המשקפת לכור שווי של כ-2.2 מיליארד שקל, כ-5% מעל שווי השוק הנוכחי של כור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully