וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של יפאן בשתי דרגות בשל החוב הלאומי הגואה

סוכנויות הידיעות

31.5.2002 / 8:57

שיעור האבטלה ביפאן נותר ללא שינוי ברמה של 5.2% בחודש אפריל



מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של יפאן בשתי דרגות, בשל החוב הלאומי הגואה. סוכנות דירוג האשראי מסרה כי הדירוג החדש של יפאן, A2 - דירוג זהה לזה של קפריסין וכווית, והנמוך ביותר מבין שבע המדינות המתועשות, ה-G7 - מבוסס על ההנחה כי החוב הלאומי של יפאן צפוי להמשיך לגדול.



לפי תחזיות משרד האוצר של יפאן, יגיע החוב הלאומי של המדינה ל-5.2 טריליון דולר, או 140% מהתוצר המקומי הגולמי (GDP) עד סוף חודש מארס 2003. זהו החוב הלאומי הגדול ביותר בקרב 30 המדינות החברות בארגון לפיתוח ושת"פ כלכלי (OECD).



שיעור האבטלה ביפאן נותר ללא שינוי ברמה של 5.2% בחודש אפריל, לעומת תחזית הכלכלנים כי שיעור האבטלה יעלה ל-5.3%. בחודש דצמבר האחרון הגיע שיעור האבטלה לשיא של 5.5%.



בחודש אפריל פוטרו ביפאן 430 אלף בני אדם, ומספר המובטלים במדינה צפוי לגדול עוד בהמשך נוכח פיטורים של עשרות אלפי עובדים שמתכננות חברות יפאניות בניסיון לקצץ בהוצאותיהן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully