וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאחר שנתיים של מחיקות ורווחים חריגים - שרפ"ק רושמת רווח של 5.5 מיליון שקל ברבעון הראשון

אמיר טייג

2.6.2002 / 12:16

מעריכים בחברה כי המחיקות שאיפיינו את הרבעון הרביעי תמו; מרבית החברות המוחזקות חזרו לפסי רווחיות; הכנסות החברה משירותים צמחו ב-87% ל-7.3 מיליון שקל



"לאחר שנתיים תנודתיות מאוד, חוזרת שרפ"ק לפסי רווחיות נורמליים", כך אומר מקור בחברה. שרפ"ק, החברה האם המרכזת את פעילות ההשקעות של שרם פודים וקלנר, הציגה הרבעון רווח של 5.5 מיליון שקל, לעומת הפסד של 12.6 מיליון ברבעון המקביל.



כזכור, שרפ"ק מחקה כ-27 מיליון שקל ברבעון הרביעי של 2001, בגין הפחתת ערכן של השקעות ריאליות, בעיקר בהשקעות של לידר. שרפ"ק רשמה ב-2001 הפסד שנתי של 72 מיליון שקל. מקור בחברה מוסיף כי ההפחתות שבוצעו ברבעון הרביעי, משקפות את מצב השוק נוכחי והוא אינו צופה הפחתות משמעותיות נוספות במהלך השנה הקרובה.



נזכיר כי בתחילת ינואר, אמר יצחק שרם, מבעלי השליטה בקבוצת שרם פודים קלנר, ל-TheMarker: "הרבעון הרביעי של 2001 יהיה הגרוע ביותר שידעה המדינה אי פעם, בגלל מחיקות שכולם יבצעו. מי שלא מוחק עכשיו - הוא שוטה". לפיכך, ניתן להניח כי אכן עונת המחיקות הסתיימה בחברה.



הכנסות הייעוץ וההשתתפות ברווחי הקרנות, המהוות את פעילות החברה האם, גדלו ברבעון הראשון בכ-87% ל-7.3 מיליון שקל. עיקר הרווחים נובעים מהשתתפות החברה ברווחי קרן פיטנגו 2. לעומת זאת, ההכנסות מרווחי השקעות לטווח ארוך, ירדו ב-58% ל-1.4 מיליון שקל בלבד. למרות הירידות במדדים המובילים במהלך הרבעון הראשון, לא מציגה שרפ"ק הפסדים (אך גם לא רווחים) מניירות ערך סחירים, לעומת הפסדים של 2.7 מיליון ברבעון המקביל.



חלקה של החברה ברווחי חברות מוחזקות, יצרו לחברה הכנסות של כ-4 מיליון שקל, לעומת הפסדים של 12.2 מיליון שקל ברבעון המקביל. שרפ"ק הינה החברה האם המרכזת את מרבית החזקותיהם של שרם פודים וקלנר. החברה מחזיקה במגוון רחב מאוד של פעילויות עסקיות ופיננסיות.



עלויות הניהול של החברה הסתכמו ב-8 מיליון שקל, בהשוואה ל-4.9 מיליון שקל. הגידול בהוצאות נבע בעיקר מגידול של 2.5 מיליון שקל בתשלום דמי ייעוץ לקרנות ומענקים למנהלים, בגין שיפור התוצאות.



2000 ו-2001 היו חריגות עבור חברת האחזקות. ב-2000 רשמה החברה גידול ניכר בפעילות ההשקעות וברווחים בגין מימוש השקעות, בעיקר בהשקעות טכנולוגיות. בשנת 2001, עם הירידה המשמעותית בהערכות השווי לגבי חברות הטכנולוגיה וחיסול פעילויות של חברות סטארט אפ רבות, נאלצה שרפ"ק לרשום ירידה משמעותית בהכנסותיה ממקור זה, ואף לבצע מחיקות בגין חלק מהשקעותיה. הרווח שמציגה החברה ברבעון הראשון, מעיד כי החברה חזרה לפסי הרווחיות הנורמליים, שאיפיינו את החברה בשנים שקדמו לשנתיים האחרונות.



מבין החזקותיה המובילות של שרפ"ק, נמצאת לידר דש , גם היא חברת אחזקות הפועלת גם כבנק השקעות. בין החזקותיה הריאליות של לידר נמצאות אורדן , אורלייט , ותשלובת אלוני . ברבעון הראשון, הציגה לידר רווח של 12 מיליון שקל, לעומת הפסד של 22 מיליון ברבעון המקביל. המעבר לרווחיות של לידר, משקף את המגמה האופיינית למרבית ההשקעות הריאליות של שרפ"ק - חזרה לרווחיות לאחר שנה קשה של הפסדים ומחיקות.



החזקה מרכזית נוספת של שרפ"ק היא פולאר השקעות, שהרוויחה 6.7 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2002, בהשוואה להפסד של 35 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2001, כתוצאה מרווח הון מעסקת אלפאסל וממכירת 0.4% ממניות פרטנר .


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully