וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרן ההון סיכון טכנולפס ונצ'רס רשמה הפסד של כ-11 מיליון שקל ברבעון הראשון

בעז בבאי

2.6.2002 / 14:34

ההפסד כתוצאה מהפרשה לירידת ערך השקעות בהיקף של 7.5 מיליון שקל בחברות הפורטפוליו - גלובלופ, Manna, שירון לוויינים ו-way2call



קרן ההון סיכון טכנולפס ונצ'רס דיווחה היום על הפסד של כ-11 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2002, כתוצאה מהפרשה לירידת ערך השקעות בהיקף של 7.5 מיליון שקל.



הקרן רשמה הפרשה של 2.4 מיליון שקל בעקבות מחיקת מלוא השקעה בחברת גלובלופ, הנמצאת כיום תחת שליטה של כונס נכסים והפרישה סכום של 2.8 מיליון שקל לירידת ערך השקעתה בחברת מאנה (Manna) נטוורקס טכנולוג'יס, המהווים כ-80% מההשקעה המקורית בחברה. בנוסף נרשמה הפרשה של 676 אלף שקל לירידת ערך ההשקעה ב-way2call והפרשה של 800 אלף שקל עקב הפחתת ערך השקעתה של הקרן בחברת שירון לוויינים. הפרשה נוספת של 820 מיליון שקל נרשמה בגין ירידת ערך של מספר השקעות נוספות.



קרן ההון סיכון, המנוהלת על ידי דרור גד, השקיעה ברבעון הראשון סכום כולל של 3.6 מיליון שקל במסגרת השקעות המשך בחברות פורטפוליו, אבל לא ביצעה השקעות חדשות במהלך אותה תקופה.



טכנולפס ונצ'רס, אשר השלימה בנובמבר 2001 את המכירה של כ-25% מהחזקותיה ב-44 חברות פורטפוליו לקרן הארווסט של אוורגרין, השקיעה במהלך שלושת החודשים הראשונים של השנה, ישירות ובאמצעות קרן HVST, ב-6 חברות סטראט-אפ ישראליות: מגנט קומיוניקשינן, ורסמד, באג-לייף, אלפי, אלפס פתרונות אלקטרו-אופטיים וקורסמה.



בחודש מאי השקיע טכנולפס ונצ'רס כ-258 אלף דולר במסגרת גיוס בהיקף של 22 מיליון שקל שהשלימה חברת מוצרי התקשורת האמריקאית אופטיקל קומיוניקשינס.



יתרת המזומנים של הקרן עומדת כיום על 11.5 מיליון שקל, לאחר שהעבירה את התשלומים לבנקים עימם חתמה על הסכם חדש. על פי ההסכם, שנחתם ב-14 במאי, טכנולפס ונצ'רס העבירה לבנקים לאומי, הפועלים והבינלאומי סכום של 2.5 מיליון דולר. תמורת ההחזר, על חשבון האשראי אשר קיבלה הקרן בעבר מהבנקים, הם התחייבו לדחות את מועד פירעון ההלוואות שהעניקו לקרן עד לסוף דצמבר 2003. יתרת ההלואה של הקרן לשלושת הבנקים מסתכם ב-15 מיליון דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully