וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: ירידות במדדים על רקע התפטרות מנכ"ל טייקו והפסקת המסחר בנייט טריידינג

רן דוידוב

3.6.2002 / 18:35

הזינוק במדד מנהלי הרכש לא שיפר את האווירה השלילית; טייקו נופלת ב-21%; המסחר במניית נייט טריידינג הופסק ומנייתה צוללת באינסטינט ב-87%



שוק המניות האמריקאי רושם ירידות שערים על רקע התפטרותו הפתאומית של מנכ"ל טייקו דניס קוזלובסקי והפסקת המסחר במניית נייט טריידינג. הידיעות השליליות הפיגו את ההתלהבות הקצרה שעורר מדד מנהלי הרכש לחודש מאי, שעלה לשיא של 25 חודש והיכה את התחזיות המקודמות.



הפעילות היצרנית בארה"ב צמחה בחודש מאי בקצב מהיר יותר מבאפריל, כך מלמד מדד מנהלי הרכש (ISM) לחודש מאי שפורסם היום. המדד עלה מרמה של 53.9 באפריל ל-55.7 החודש לשיא של 25 חודש. מדד שעולה על 50 מלמד על צמיחה, ומאי היווה את החודש הרביעי ברציפות של צמיחה במדד. העלייה היתה חדה מהצפוי, לאחר שכלכלנים חזו שהמדד יעלה לרמה של 55.



מניות טייקו (סימול TYC) נופלות ב-21% לאחר שמנכ"ל הקונצרן, דניס קוזלובסקי, התפטר מתפקידו בחברה, בנימוק של "סיבות אישיות". אולם בדיווח של "ניו יורק טיימס", נאמר כי הסיבה להתפטרות היא חקירה פלילית המתנהלת נגדו בחשד להעלמת מס. טייקו מינה מנכ"ל זמני ומתכוון להמשיך בתוכניות הנפקת חטיבת הפיננסים CIT.



מניית עושת השוק נייט טריידינג (סימול NITE) נופלות ב-87% באינסטינט, על רקע שמועות בנוגע לחקירה פדרלית המתנהלת נגדה. החברה הודיעה ביום חמישי על מינוי תומס ג'ויס לתפקיד המנכ"ל. ג'ויס נכנס לתפקיד לאחר חודשים רבים בהם המשרה הרמה לא אוישה במנהל קבוע. המסחר במניות החברה בבורסת הנאסד"ק הופסק.



מדד המוליכים למחצה של בורסת פילדלפיה נופל ב-4.1% על רקע תחזית עגומה מאינטל. אינטל הודיעה היום כי היא אינה רואה סימנים להתאוששות בביקוש הגלובלי לטכנולוגיה, מעבר לעלייה העונתית המקובלת לקראת סוף השנה. מניית החברה יורדת ב-3.1%.



אינטל, שהודיעה היום כי תצא מחר בקמפיין הפרסומי הגדול בתולדותיה, יורדת ב-1.5%. איי.אם.די רושמת ירידה של 2.1%.



USA אינטראקטיב (סימול USAI) תציע 4.5 מיליארד דולר עבור כל המניות שאינן ברשותה בחברות הבנות שלה - חברת התיירות המקוונת אקספדיה (סימול EXPE), חברת טיקטמסטר (סימול TMCS) והוטל.קום (סימול ROOM) - כחלק ממהלך כולל להגדלת החזקותיה בחברות מסחר אלקטרוני. על כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל".



הרכישה, בפרמיה של 7.5% על מחיר הסגירה ביום שישי - שולחת את מניות החברות הנרכשות מעלה. אקספדיה עולה ב-5%; הוטלס.קום מתחזקת ב-8.3% וטיקטמסטר רושמת עלייה של 8%. USA עצמה מאבדת 8.9%.



ג'נרל אלקטריק תימחרה ביום שישי הנפקת אג"ח בהיקף של 6 מיליארד דולר, אולם התשואות שנאלצה להעניק על השטרות היו גבוהות מכפי שמחייב דירוג האג"ח המושלם שלה, AAA. החברה מכרה אג"ח לעשר שנים עם תשואות של 1.06% - יותר מהתשואות על האג"ח הממשלתי לאותה תקופה; ו-2.25 מיליארד דולר בשטרות לחמש שנים עם תשואות הגבוהות מהתשואות הממשלתיות ב-0.76%. מניות חברת הענק נחלשות ב-2.7%.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully