בית ההשקעות יו.בי.אס ורבורג הוריד היום את תחזיותיו עבור רוב החברות מתחום תשתיות התוכנה הנמצאות ברשימה אותן הוא מסקר, וכוללות בין השאר חברות מתחומי אבטחת תוכנה, שילוב אפליקציות ופיתוח כלי תוכנה. בין החברות הישראליות שמופיעות ברשימה: צ'ק פוינט ומרקורי .
הורדת התחזיות של בית ההשקעות מבוססת על סמך הערכות כי ההתאוששות במגזר ה-IT מתקדמת בצעדים איטיים יותר לעומת הערכות קודמות. בשיחות שערכו האנליסטים עם מנהלים מתחום ה-IT עולה כי המגזרים השונים עדיין חווים את לחץ המחירים מצד לקוחות בשוק, כמו גם רמת הוצאות נמוכה מצד חברות בתחום ברבעון השני והשלישי של 2002, וכי הפוטנציאל לעלייה בהוצאות עבור רבעונים אלו נותרה נמוכה.
האנליסטים ג'ורדן קליין, ג'ונתן האלף וגרג מוסקוביץ סבורים כי על אף צפיות טובה במגזר עבור השנה הקרובה, עדיין קיימים מעט מאוד תמריצים בטווח הקצר, קרי 3 עד 6 החודשים הקרובים, שעשויים לסחוף את מחירי המניות בקבוצה לעליות שערים ולשקיפות ברורה עבור פעילותן.
השאלה השכיחה ביותר בקרב משקיעים בשוק היא מתי אם כן צפויה ההתאוששות המיוחלת? ביו.בי.אס סבורים כי סימנים אלו יחלו לבצבץ לקראת הרבעון הרביעי של 2002, כאשר בין הגורמים שעשויים לתרום להתאוששות - עונתיות במכירות בשוקי התוכנה, המתאפיינת עם סיומה של השנה.
בין החברות הבולטות ברשימה מופיעה צ'ק פוינט, לה מוריד בית ההשקעות את תחזית ההכנסות ל-106 מיליון דולר ברבעון השני של 2002, לעומת תחזית קודמת להכנסות של 108 מיליון דולר. הורדה משמעותית בהכנסות החברה מספק צוות האנליסטים עבור כל 2002 - צופה כי הכנסותיה יסתכמו ב-497 מיליון דולר לעומת הערכה מוקדמת להכנסות של 553 מיליון דולר.
על אף החששות לגבי ביצועיה של צ'ק פוינט ברבעון הנוכחי, מוסיף בית ההשקעות להמליץ על רכישת המניה, במיוחד ברמה בה היא נסחרת כעת. צוות האנליסטים סבור כי הירידה החדה בהכנסות החברה נבעה כתוצאה מהורדת רמת ההוצאות בשוק ה-VPN ולא כתוצאה מסיבות הקשורות באופן ישיר לתפקודה של החברה, וכי על אף התחרות הגוברת מול נטסקרין וסיסקו עדיין הטכנלוגיה של צ'ק פוינט נחשבת למובילה בשוק.
צוות האנליסטים מציין את התגובות החיוביות מצד מתחרות אחרות בשוק, לצד הדרישה הגוברת בשוק לאפליקציית האבטחה של נוקיה המכילה את תוכנת האבטחה של צ'ק פוינט. על אף הורדת תחזית ההכנסות, צופים בבית ההשקעות להתייצבות הכנסות החברה במהלך המחצית השנייה של 2002 ולצמיחה של כ-15% ב-2003.
חברה נוספת הכלולה ברשימה של בית ההשקעות היא מרקורי, אשר לה מוריד צוות האנליסטים את תחזית ההכנסות לרבעון הנוכחי ל-93 מיליון דולר לעומת הערכה קודמת להיקף הכנסות של 95 מיליון דולר. עבור 2002 מנפקים האנליסטים תחזית הכנסות של 460 מיליון דולר לעומת הערכה קודמת להכנסות של 470 מיליון דולר.
בהקשר של חברת מרקורי מציינים האנליסטים לחיוב את שני הרבעונים האחרונים של החברה אשר התוצאות בהן עקפו את התחזיות בשוק וזאת על אף חולשה כללית בהוצאות עבור רכישת אפליקציות חדשות. חברת מרקורי נותרה המובילה בבית ההשקעות ברשימת החברות מעל שווי של 2 מיליארד דולר ויותר, היות שהדרישה לקו המוצרים של החברה תוסיף לגבור במהלך התקופה הקרובה. בדומה לצ'ק פוינט גם עבור מרקורי סבורים האנליסטים כי תנאי שוק התוכנה הם אלו המשפיעים באופן ישיר על ביצועיה של החברה וכדי להמחיש את האמון בה מותירים האנליסטים את תחזית הרווח למניה על רמה זהה של רווח נקי של 15 סנט ברבעון השני של 2002.
יו.בי.אס מוריד את תחזית ההכנסות לצ'ק פוינט ומרקורי לרבעון השני ולשנת 2002 כולה
גל אשד
3.6.2002 / 19:10