וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

AOL-טיים וורנר כבר איננה חברת המדיה הגדולה בעולם

דפנה מאור

6.6.2002 / 9:24

ויאקום השיגה אותה עם שווי שוק של 87 מיליארד דולר; המיזוג של ויאקום עם CBS נחשב לאחת ההצלחות הגדולות והבודדות בענף המדיה

בשבועות האחרונים חל מהפך בצמרת חברות המדיה בעולם. AOL-טיים וורנר כבר איננה חברת המדיה הגדולה בעולם, לפחות במונחי שווי שוק. הראשונה ברשימה היא ויאקום (סימול VIA, VIAb), אשר רכישת CBS לפני שנתיים הקפיצה אותה לראשות ליגת העל של חברות המדיה.

שווי השוק של ויאקום, נכון לסגירה אמש בוול סטריט, הוא 87.05 מיליארד דולר. מולה נסחרת AOL-טיים וורנר, תוצר המיזוג ההיסטורי בין אמריקה אונליין לטיים וורנר, ב-76.14 מיליארד דולר.

אומנם AOL-טיים וורנר מובילה על פני ויאקום במונחי הכנסות, אך נראה כי המשקיעים בוחרים להתעלם מעובדה זו ומנייתה נפלה בשנה החולפת ביותר מ-60%. למעשה, מאז אושר המיזוג בין ספקית האינטרנט אמריקה אונליין וחברת המדיה הוותיקה טיים וורנר בינואר 2001, נפלה המניה ב-70%, ומאז שיאה בסביבות הכרזת המיזוג (הערכת שווי שוק משותף) נפלה המניה ב-82%.

הנפילה הקשה במניית AOL משויכת להאטה בעסקיה של חטיבת אמריקה אונליין, ובעקבות זאת נפוצו השנה ספקולציות כי AOL מתכננת לבצע ספין אוף של אמריקה אונליין, מעין מיזוג מהופך. החברה הכחישה בתוקף כוונות לבצע מהלך שכזה.

מנגד, ויאקום הצליחה לשגשג בתקופת המיתון הקשה של עולם המדיה. רכישתה של CBS תמורת 46 מיליארד דולר הביאה את ויאקום, שהחזיקה בערוצי כבלים ידועים אך לא באמת מרכזיים כמו MTV ו-UPN, ובאולפן הסרטים פראמאונט, למעמד של אחת השחקניות הגדולות.

CBS היא הרשת השנייה בפופולריות אחרי NBC, והיא מקדימה ירידות כמו ABC של וולט דיסני ופוקס של ניוז קורפ. בשנים האחרונות ריעננה הרשת הוותיקה בעלת לוגו העין את תוכניותיה, וזכתה בקהל צעיר יותר. הצלחת תוכניות כמו "אוסבורנס" ב-MTV ועלייה במדרוג של רשת הילדים ניקלאודיאון מסייעים אף הם לנסיקה של ויאקום.

אחד מגורמי הערך הראשיים הנוספים של ויאקום הוא רשת ספריות הוידאו בלוקבאסטר, שזוכה להצלחה רבה עם פריחתם של סרטי ה-DVD. ויאקום שקלה לפני שנתיים למכור את בלוקבאסטר או לבצע הפרדה מלאה שלה, אולם ההצלחה של עסקי בלוקבאסטר, בצמוד לעלייה יפה במנייתה, הביאו לנטישת הרעיון.

מניית ויאקום אולי לא נסחרת בשיאה היום, אולם היא עלתה ב-75% מהשפל שרשמה לאחר 11 בספטמבר. ההצלחה מתבססת אולי על תחזית לצמיחה דו ספרתית ב-EBITDA השנתי של ויאקום, לעומת התחזית הדלה של AOL, לצמיחה של 5%-9%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully