וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צמיחה של 1.4% בתמ"ג של יפאן ברבעון הראשון בעקבות גידול בצריכה הפרטית וביצוא

רונן סרברניק

7.6.2002 / 8:45

היצוא עלה ב-6.4% בעקבות מגזרי השבבים, הפלדה והמכוניות; סוכנות דירוג האשראי S&P אינה צופה הורדת דירוג נוספת ליפאן השנה



לראשונה מזה שנה צמחה הכלכלה היפאנית ברבעון הנמשך מינואר עד מארס בעקבות גידול ביצוא ובצריכה הפרטית, כך דיווחה ממשלת יפאן הבוקר.



התמ"ג עלה ב-1.4% לעומת תחזיות כלכלנים לעלייה של 1.2%. בהתאמה לנתונים שנתיים, עלה התמ"ג בשיעור שנתי של 5.7%. הצריכה הפרטית ביפאן, אשר מהווה 55% מכלכלתה, עלתה בשיעור של 1.6% לעומת הרבעון הקודם.



היצוא עלה ב-6.4% בעקבות מגזרי השבבים, המכוניות והפלדה. אך הצמיחה ביצוא כבר מתחילה להיחלש, בעוד הצמיחה בכלכלת ארה"ב - שוק היצוא העיקרי של יפאן - מתמתנת.



לעומת זאת, במהלך שנת הכספים 2001, אשר הסתיימה בחודש מארס, התכווצה כלכלת יפאן ב-1.3%, לעומת יעד ממשלתי להתכווצות מקסימלית של 1%. זוהי הירידה השנתית הראשונה מזה 3 שנים.



אך כלכלנים אומרים כי בעיותיה האמיתיות של יפאן לא ייפתרו ע"י 3 חודשי צמיחה. הגירעון הממשלתי הגיע השנה לרמה של 140% מהתמ"ג, ירידת המחירים פוגעת ברווחי החברות וחובות אבודים של הבנקים נוגסים בדירוג האשראי של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם.



סוכנות דירוג האשראי S&P, אשר הורידה בחודש אפריל את דירוג האג"ח של יפאן, מסרה היום כי היא אינה מתכוונת להוריד את דירוג האג"ח שלה השנה. הסוכנות הוסיפה כי על ממשלת יפאן להשקיע לפחות 20% מהתמ"ג במגזר הבנקאות וכי עליה לערוך שינויים מהותיים בניהול המגזר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully