וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אי.בי.אי: שינוי תעריפי בזק עשוי לצמצם לאפס את הפגיעה בתזרים החברה

ערן גבאי

9.6.2002 / 10:43

בבית ההשקעות סבורים כי ל-YES סיכוי טוב להגיע לתזרים שוטף מאוזן בתחילת השנה הבאה

הפגיעה בפעילות המסורתית של בזק, המוערכת בכ-70 מיליון שקל ברבעון, תלווה גם את הרבעונים הבאים של החברה, אך שינוי התעריפים החדש בחברה יביא לצמצום הירידה הצפויה בתזרים בכ-50-70 מיליון שקל לאפס עד 20 מיליון שקל ברבעון, כך מעריכים במחלקת המחקר של אי.בי.אי המעדכנת כלפי מטה את מחיר היעד של בזק ל-5.8 שקלים ומשנה את ההמלצה למניה ל"תשואת יתר".

באי.בי.אי מדגישים את הרווח החד פעמי לפני מס שרשמה בזק ברבעון הראשון של 2002, רווח שהסתכם בכ-132 מיליון שקל - 60 מיליון שקל צמצום פחת ו-72 מיליון שקל צמצום בהוצאות המימון כתוצאה מהפיחות.

אנליסט התקשורת של אי.בי.אי, ירון קנטי, מעריך שלחברת הלוויין YES סיכוי טוב להגיע לתזרים שוטף מאוזן (הכולל תשלומים לספקים) בתחילת השנה הבאה. את הערכתו מבסס קנטי על הגעה לכ-420-440 אלף מנויים ושיפור של כ-7.5% בהכנסה הממוצעת למנוי לכ-170 שקל. קנטי מעריך שקצב גיוס המנויים של YES צפוי לקטון עד סוף השנה לכ-10-12 אלף מנויים בחודש.

באי.בי.אי מציינים כי לראשונה מאז הקמתה של YES רשמה החברה ברבעון הראשון של השנה הפסד גולמי נמוך מההכנסות, כתוצאה מירידה בעלות המכר ובשיעור הוצאות התפעול. להערכתם, YES צפויה לסיים את השנה עם כ-390-415 אלף מנויים.

באשר לפלאפון, מעריך קנטי כי לחברה סיכוי טוב לעמוד בתחזיותיה לאיזון ברבעון הרביעי של השנה או ברבעון הראשון של 2003.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully