הדולר שב והתחזק במסחר במט"ח באסיה על רקע הערכה כי הממשל ביפאן יורה שוב על התערבות בשוק המט"ח וימכור ינים. הדולר התחזק ביחס למטבע היפאני לשער של 124.87 ין לדולר, וקיזז במעט את הזינוק החד, בן ה-7%, שרשם בחודשים האחרונים.
הין נחלש מול הדולר, זה יום מסחר שני ברציפות, למרות פרסום נתוני צמיחה טובים מהצפוי של כלכלת יפאן. כלכלת יפאן צמחה ב-1.4% ברבעון הראשון, לעומת תחזיות לצמיחה של 1.1%. חלק גדול מהצמיחה נבע מגידול של 6.4% ביצוא. כלכלנים צופים ירידה בצמיחה במהלך הרבעון הבא וטוענים כי העלייה הגדולה ביצוא תעודד את שר המסחר לשמור על ין חלש, כדי שלא לפגוע במגזר.
הממשל ביפאן התערב במסחר במט"ח כבר ארבע פעמים מאז ה-22 במאי. היום שבו ורמזו בכירים בממשל היפאני כי לא יהססו להתערב שוב על מנת לשמור על "ין חלש", בכדי לעודד את היצואנים ביפאן.
הדולר רשם גם עלייה נאה של מחצית האחוז מול היורו ונסחר בשער של 94.03 סנט ליורו. למרות ההתחזקות הנוכחית, בנק אוף אמריקה מעריך כי שער הדולר ינוע החודש בין 95 ל-97 סנט ליורו, וימשיך להיחלש עד אמצע השנה הבאה, אלא אם כן תתרחש התאוששות ברווחי החברות, שתגדיל את הביקוש לנכסים אמריקאיים.
הדולר מתחזק מול המטבעות בעולם - עלה במחצית האחוז מול היורו לשער של 94.03 סנט ליורו
יהודה שויצר
10.6.2002 / 8:31
הדולר התחזק ביחס לין לשער של 124.87 ין לדולר, וקיזז במעט את הזינוק החד, בן ה-7%, שרשם הין בחודשים האחרונים