בנק ההשקעות UBS ורבורג צופה כי מדד S&P 500 יעלה ב-10%-15% במהלך 12 החודשים הקרובים, בזכות התאוששות מחזורית שתתרחש ברווחי המגזר העסקי בארה"ב. הבנק מצפה כי הדולר האמריקאי ימשיך במגמה של ירידה ויאבד 10% מול סל מטבעות ראשיים בשנתיים הקרובות.
בדו"ח שפירסם היום אסטרטג ההשקעות הראשי של הבנק, אדוארד קרשנר, נאמר כי לקראת סוף השנה צפויה להתרחש התאוששות ברווחי החברות הבורסאיות, ובזכותו יצליח השוק האמריקאי לתת תשואות עודפות. מדד S&P 500 איבד 5.4% מתחילת מאי, והשלים נפילה של 11% מתחילת השנה. ביום שני נסגר ברמה של 1027.53 נקודות.
למרות התחזית החיובית לטווח הבינוני, מאמין קרשנר כי השווקים האירופיים והאסיאתיים מבטיחים יותר מהשוק האמריקאי בטווח של שנתיים-שלוש. שווקים אלה נהנים מביקוש מקומי חזק ושיפורים מבניים, המושכים משקיעים, אמר האנליסט.
בהתבסס על כך, צופה קרשנר כי הדולר האמריקאי ימשיך להיחלש, ובמהלך השנתיים הקרובות יירד ב-10% מול סל המטבעות של שותפות הסחר של ארה"ב, המשמש את הבנק הפדרלי כמדד לכוחו של הדולר. מול סל זה נפל הדולר ב-6.5% מתחילת השנה. קרשנר חוזה כי היורו יתחזק לרמה של 1.05 דולר, והין ל-115 ין לדולר עד סוף 2003.
UBS ורבורג: מדד S&P 500 יעלה ב-10%-15% במהלך 12 החודשים הקרובים
דפנה מאור
10.6.2002 / 12:54