הדולר נחלש מול הין והיורו על רקע ציפיות כי דו"ח המכירות הקמעוניות בארה"ב, המתפרסם ביום חמישי, יצביע על האטה. מול הין נחלש הדולר לרמה של 124.57 ין לדולר, לעומת 124.77 ין לדולר במסחר אתמול בניו יורק. היחלשות הדולר מול הין נבלמת בשל ציפיות להתערבות נוספת של הבנק המרכזי של יפאן בשער המטבע. מול המטבע האירופי נסחר הדולר ברמה של 94.51 סנט ליורו, לעומת 94.45 סנט ליורו אתמול.
כלכלנים שנסקרו על ידי בלומברג צופים כי המכירות הקמעוניות יירדו במאי ב-0.2%, לאחר שבאפריל זינקו ב-1.2%. המדדים העיקריים בוול סטריט צפויים לרשום השבוע ירידות, לנוכח התעוררות מחודשת של חשדות לגבי שערוריות חשבונאיות. מאז תחילת הרבעון הנוכחי ירד הדולר ביותר מ-6% מול הין, ובכ-8% מול היורו.
היורו עשוי להתחזק בהמשך היום עם פרסום דו"ח התפוקה התעשייתית בגרמניה, הצפוי להצביע על עלייה של 0.7% בחודש אפריל. אנליסטים מעריכים כי עד סוף השנה ייחלש הדולר לרמה של דולר ליורו. לירידה באמון המשקיעים במטבע האמריקאי תורמת גם התגברות החששות מפני פעולת טרור רחבת היקף על אדמת ארה"ב. אתמול נעצר חשוד בניסיון לפוצץ פצצה רדיואקטיווית "מלוכלכת" בוושינגטון.
מול הפרנק השווייצי נסחר הדולר בשער של 1.557 פרנק לדולר, לעומת 1.559 פרנק לדולר אתמול. מול הליש"ט נסחר הדולר ב-1.461 דולר לליש"ט, כמעט ללא שינוי ביחס לשער במסחר אתמול בניו יורק.
הדולר נחלש מול הין והיורו על רקע ציפיות לירידה במכירות הקמעונאיות בארה"ב
עפרה שלו
11.6.2002 / 9:03