חברת אי-סים הקטנה מירושלים, יצרנית טכנולוגיות הדמיה לפיתוח מוצרי תמיכה בלקוחות ויישומי אינטרנט, פירסמה היום את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של השנה (שהסתיים עבורה באפריל), מהן עולה כי הדו"חות משתפרים ואיתם קצב שריפת המזומנים, אם כי הונה העצמי של החברה עדיין שלילי, ונראה כי דרך ארוכה עוד לפניה לקראת השלמת תהליך הארגון מחדש.
הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2002 היו כ-1.1 מיליון דולר - שיפור של 71% מהרבעון הקודם, אולם ירידה של 43% מהרבעון המקביל. ההכנסות ממוצרים ושירותים התחלקו פחות או יותר בצורה שווה ברבעון הראשון.
גם בשורות אחרות בדו"ח ניתן לחזות בשיפור; שולי הרווח הגולמי של החברה היו 63% ברבעון הראשון של השנה, לעומת שולי רווח גולמי של 30% ברבעון הקודם, הרביעי של 2001. הוצאותיה התפעוליות של החברה הצטמצמו ל-1.5 מיליון דולר ברבעון הראשון, בהשוואה ל-1.9 מיליון דולר ברבעון הקודם ו-3.1 מיליון דולר ברבעון המקביל.
השילוב של הצמיחה בהכנסות והשינוי הארגוני שהחברה ביצעה הוביל אותה לצמצם הפסדים, ולמעשה לשוב למספרים אותם לא ראתה לפחות 12 רבעונים. אי-סים דיווחה על הפסד תפעולי של כ-808 אלף דולר והפסד נקי של כ-827 אלף דולר או 7 סנט למניה ברבעון הראשון של 2002, בהשוואה להפסד של 1.8 מיליון דולר ברבעון המקביל ושל 1.7 מיליון דולר ברבעון הקודם (ירידה של 52%). קן דיקסון, נשיא החברה, אמר בהודעת אי-סים כי לחברה צבר הזמנות של 3.3 מיליון דולר שיתורגם להכנסות בחודשים הקרובים.
קופת המזומנים של החברה הצטמקה ב-870 אלף דולר ל-1.2 מיליון דולר, והתחייבויותיה הכוללות של אי-סים מסתכמות כיום בכ-7.5 מיליון דולר (טווח קצר וארוך). מתוך סכום זה אחראית הלוואה מבנק ל-3.6 מיליון דולר. הונה העצמי של החברה שלילי ומסתכם ב-4.1 מיליון דולר - הרעה מהרבעון הקודם אז היה 3.3 מיליון דולר.
אי-סים במגמת שיפור: דיווחה על הפסד של כ-827 אלף דולר - הנמוך ביותר ב-12 הרבעונים האחרונים
גל אשד
11.6.2002 / 16:03