וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מספר מדינות פתחו במבצע בינלאומי נגד המאפיה הרוסית

עתי"ם

11.6.2002 / 16:58

בפאריס נעצרו 13 חשודים בהלבנת עשרות מיליוני יורו המועברים זה שנים אחדות באמצעות מספר חברות צרפתיות וחשבונות בנק

איטליה, צרפת, גרמניה, שווייץ, ארה"ב, קנדה ומונאקו פתחו במבצע רחב היקף נגד אנשי המאפיה הרוסית ושותפיהם המעורבים בהלבנת כספים.

כתריסר צרפתים ויוצאי מדינות מזרח אירופה, בהן רוסיה, נעצרו אתמול בפאריס במסגרת המבצע. בפאריס נעצרו בסך הכל 13 בני אדם. הם חשודים בהלבנת עשרות מיליוני יורו המועברים זה שנים אחדות באמצעות מספר חברות צרפתיות וחשבונות בנק. בפשיטה נתפסו גם מאות מסמכים בנקאיים. כתובתן של כמה מהחברות היתה רק תיבת דואר.

משרד הפנים של איטליה הודיע על פתיחת המבצע נגד המאפיה. בין העצורים במבצע, המכונה "קורי עכביש", מלבד אנשי המאפיה הרוסית, אנשי עסקים איטלקים וזרים, שנחשבו עד כה ללא חשודים.

"לשכת התובע במאבק במאפיה ברומא ממונה על ניהול המבצע, המכוון נגד רשת רחבה של אזרחים איטלקים וזרים, החשודים בקשירת קשר להלבנה ומחזור כספים ממקור בלתי חוקי", נאמר בהודעת המשרד.

כ-300 צווי עיקול הופעלו במספר מוסדות בנקאיים בניו יורק, פאריס, פרנקפורט, שטוטגרט, מונאקו, ז'נווה ובקנטונים סנט. גאל וטסן של שווייץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully