וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנכ"ל נתיבי גמל: הנפקת גלבועים במטרה להביא לירידה בדולר היא חוסר הבנה מוחלט של שוק ההון

גולן פרידנפלד

12.6.2002 / 13:51

אורי כץ: "האוצר שוב משלה את עצמו כי ניתן לפתור משבר פיסקלי ומשבר אמון באמצעים מוניטריים; הנפקת גלבועים טובה לזמנים בהם עליית הדולר נובעת ממחסור במט"ח, אך אין זה המצב היום"



"המחשבה של משרד האוצר לחזור בו מהחלטתו מלפני מספר שנים ולהנפיק גלבועים צמודי דולר במטרה להביא לירידה בשער הדולר היא חוסר הבנה מוחלט של המתרחש בשוק ההון" - כך אומר אורי כץ, מנכ"ל נתיבי גמל, חברת קופות הגמל מקבוצת מנורה גאון שוקי הון. לדבריו, ההחלטה על הנפקת גלבועים היא צעד נוסף המגביר את הפאניקה השוררת במשק, למרות שבתנאים רגילים, החלטה כזו שמשנה את תמהיל החוב הפנימי לכיוון הדולר עדיפה על פני גיוסים יקרים בחו"ל.



היום אחר הצהריים אמורים להיפגש נגיד בנק ישראל דוד קליין ושר האוצר סילבן שלום. ההערכות הן כי בישיבה יועלה נושא הנפקת אג"ח מסוג גלבוע על ידי האוצר במטרה לעצור את עליית הדולר ולמנוע התפרצות אינפלציונית.



לדברי כץ, הנפקת גלבועים טובה לזמנים בהם עליית הדולר נובעת ממחסור במט"ח, אולם זו אינה הסיבה לעליות בשער הדולר בחודשים האחרונים. "ייתכן שהנפקת הגלבועים תרגיע את הדולר בטווח הקצר אולם בהמשך, אם התנאים המקרו כלכליים הבסיסיים לא ישתנו, הדולר ימשיך לטפס. האוצר שוב משלה את עצמו, כמו בדצמבר האחרון, כי ניתן לפתור משבר פיסקלי ומשבר אמון באמצעים מוניטריים", אומר כץ.



לדברי כץ, הסיבה למתרחש כיום במשק היא חוסר אמון מוחלט של הציבור בהנהגה הכלכלית ובעקבות כך במטבע הישראלי. לדבריו, רכישת הדולרים עד כה נעשתה בעיקר ע"י הגופים המוסדיים ולא ע"י הציבור הרחב. "אם בזמן הקרוב הגורמים הכלכליים, והאוצר בראשם, לא יחזירו את אמון הציבור בכך שהמשק הישראלי יכול לצאת מהמיתון, גם הציבור יחל לרכוש דולרים בכמויות גדולות ואז אנו צפויים להמשך העליות בשער הדולר, למרות המשך העלאת הריבית ולמרות הנפקת הגלבועים", מסביר כץ.



להערכתו, הגופים המוסדיים טרם סיימו להצטייד בדולרים, ולכן בתנאים הקיימים, למרות הנפקת הגלבועים, צפוי כי בזמן הקרוב שער הדולר יעבור את מחסום 5 שקלים, וכך יישאר בחודשים הקרובים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully