וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ציפיות האינפלציה לשנה הקרובה קפצו ל-4.5%

ליאור כגן

16.6.2002 / 11:56

גידול של 1.4% באמצעי התשלום בחודש מאי; אמצעי התשלום במשק הסתכמו ב-32.7 מיליארד שקל במאי

גידול של 1.4% ל-32.7 מיליארד שקל חל באמצעי התשלום (מזומן ועו"ש) בחודש מאי, לאחר ירידה של 1.8% בחודש אפריל. מנתוני בנק ישראל עולה כי ב-12 החודשים האחרונים חל גידול משמעותי של 23.4% באמצעי התשלום במשק.

לפי הנתונים שפורסמו היום, ציפיות האינפלציה ל-12 החודשים הקרובים, כפי שהן נגזרות משוק ההון, קפצו בחודש מאי ל-4.5%, לאחר שבאפריל הן עמדו על 3.4%, ובמארס על 2.4% - קצב גידול של כ-1% בחודש. עם זאת, בשוק ההון צופים כי האינפלציה תתמתן בשנים הבאות, והציפיות הן לאינפלציה של 3.1% בשנתיים הבאות.

יש לציין כי ממוצע תחזיות האינפלציה ל-12 החודשים הקרובים של הבנקים המסחריים וחברות הייעוץ הכלכלי עומד על 3.4% - נמוך מהתחזיות בשוק ההון וקרוב לרמת יציבות מחירים, כפי שבבנק ישראל היו רוצים לראות (אינפלציה של 1%-3% בשנה).

ביום שני הבא יודיע נגיד בנק ישראל, דוד קליין, על גובה הריבית במשק לחודש יולי. לפי הערכות, קליין יעלה את הריבית בכ-1%-1.5%, אם כי ייתכן שבמידה והפיחות בשער השקל ייבלם - יהיה שיעור ההעלאה נמוך יותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully