וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הוקם איגוד בינלאומי של עורכי דין להגנה על חשודים בטרור ובפשעי מלחמה

עתי"ם

16.6.2002 / 15:36

יוזמי האיגוד טוענים כי "אסור שנאשם יועמד לדין בפני בית הדין הפלילי הבינלאומי בלא שיזכה להגנת עורך דין בעל כישורים מתאימים"



איגוד חדש, המונה 350 עורכי דין מ-48 מדינות, הוקם בסוף השבוע להגנה על חשודים במעשי טרור ובפשעי מלחמה.



על הקמת האיגוד, שייקרא International Criminal Bar, הוחלט בכינוס עורכי דין שהתקיים בסוף השבוע במונטריאול שבקנדה. בסיום הכינוס תימסר ההצהרה המסכמת של הכינוס לאו"ם, בה יבקש האיגוד להכלילו "כעמוד התווך השלישי" של בית הדין הפלילי הבינלאומי.



ננסי הולנדר, עורכת-דין אמריקאית, אמרה כי התעורר צורך בהקמת איגוד בינלאומי של עורכי-דין להגנה על חשודים במעשי טרור ובפשעי מלחמה, בעקבות פיגועי ה-11 בספטמבר בארה"ב.



"אסור שנאשם יועמד לדין בפני בית הדין הפלילי הבינלאומי בלא שיזכה להגנת עורך-דין", אמרה הולנדר. בלא עורך דין בעל כישורים מתאימים, נאשמים לא יזכו לדין צדק".



לדבריה, "סביר להניח שהמואשמים בפשעי מלחמה יעוררו שנאה, וכך גם עורכי-דינם. אך אסור למנוע מהנאשמים הגנה משפטית. בארה"ב התעוררו באחרונה חששות לשמירה על זכויות האדם של חשודים במעשי טרור".

ננסי הולנדר ציינה בעניין זה, כי זכותו של אל-מואג'היר, אזרח אמריקני שנחשד בתיכנון פיגוע בפצצה רדיואקטיווית, לא מומשה, וכי הוא מוחזק במעצר בבית כלא צבאי בצ'ארלסטון, שבדרום קרוליינה, בלא שזכה להפגש עם עורך דין ובלא שהוגש נגדו כתב אישום.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully