וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקשה לצו מניעה זמני נגד עמותת קו לעובד עקב הפגנות מול ירידי דירות

הארץ

17.6.2002 / 10:18

חברת הבנייה אריה את עופר ביקשה לאסור על פעילי העמותה ועל עובדים זרים שבהם היא מטפלת לקיים הפגנות מול ירידי דירות שהחברה משתתפת בהם



מאת חיים ביאור



חברת אריה את עופר בנייה והשקעות ביקשה בימים אלה מבית משפט השלום בבאר שבע צו מניעה זמני נגד עמותת קו לעובד, הפועלת להגנה על זכויות עובדים. אריה את עופר ביקשה לאסור על פעילי העמותה ועל עובדים זרים שבהם היא מטפלת לקיים הפגנות מול ירידי דירות אשר בהם משתתפת החברה.



עו"ד אוריאל ברששת ייצג את החברה. בבקשה נטען כי בספטמבר האחרון, בעיצומו של יריד למכירת דירות שהתקיים בבאר שבע לפני קהל מתעניינים רב, ובהשתתפות חברות קבלניות מתחרות רבות, הופיעו פעילי קו לעובד בליווי 25-20 עובדים סינים והקיפו את דוכן אריה את עופר. הקבוצה חילקה עלונים שכותרתם "כל מה שרציתם לדעת על עבדות המאה ה-21 אצל אריה את עופר". בעלונים נכתב, בין היתר, כי אריה את עופר מצאה פתרון למשבר בענף הבנייה - העסקת עובדים סינים בשכר נמוך משכר המינימום במשק. שלטים שהחזיקו המפגינים קראו שלא לרכוש דירות מחברת אריה את עופר.



בבקשה לצו נטען כי כמה חודשים קודם לכן התקבלו לעבודה באריה את עופר 113 עובדים אזרחי סין. ואולם על פי הבקשה, לאחר זמן קצר התברר לחברה כי עובדים אלה לא מתאימים כלל לביצוע עבודות הבנייה שלשמן הובאו לישראל. מדובר בעובדים שאינם מיומנים בעבודות טיח, ריצוף או טפסנות, ואין ביניהם מהנדסי בנייה או דוברי עברית. לנוכח חוסר ההתאמה הודיעה החברה לעובדים על פיטוריהם.



בבקשה נטען כי בסמוך לפיטוריהם החלו העובדים הסינים במעשי אלימות חריפים נגד החברה. מדובר בגרימת נזקים לאתרי עבודה, תפיסת מנהל עבודה וכליאתו, הטלת לבנה על עובד של החברה, תפיסת שומרים באתר המגורים של העובדים הזרים וכליאתם, והטלת מצור על משרדי החברה בבאר שבע.



לטענת אריה את עופר, גם ביריד דירות שהתקיים ב-1 ביוני 2002 בבאר שבע הופיעו פעילי קו לעובד - הפעם יחד עם עובדים רומנים - וחילקו עלונים שבהם נכתב: "אריה את עופר מבטיחים ריהוט חינם בכל דירה, אך לי הם לא שילמו את המשכורת ואני תקוע פה. לפני שקונים דירה יש לבדוק אם שכר העובדים שולם כחוק".



נשיא בית משפט השלום בבאר שבע, משה מכליס, הוציא צו ביניים המורה לעמותת קו לעובד להימנע בעשרת הימים הבאים מלקיים הפגנות בירידים שבהם משתתפת אריה את עופר. הדיון בתביעה העיקרית יתקיים ב-25 ביוני 2002.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully