חברת ג'קדה , המספקת פתרונות ממשקיים למשתמשים כלל ארגוניים, עומדת לרכוש את חברת הסטארט אפ הישראלית אנוטה (Anota), העוסקת בתחום של הקישוריות הפנים ארגונית, תמורת סכום הנאמד בכ-2-3 מיליון דולר. זאת על פי הערכות בתעשיית ההיי-טק בישראל.
הצעד בא לאחר שאנוטה זכתה בחוזה משמעותי מאחת החטיבות של התאגיד הגרמני דיימלר-קרייזלר. אנוטה מעסיקה כיום כ-8 עובדים, והמיזוג עם ג'קדה יאפשר לה לעמוד בהתחייבויות להשלים את ביצוע הפרויקט. בג'קדה סירבו להגיב על הידיעה. מחברת אנוטה טרם התקבלה תגובה.
ג'קדה רכשה באוגוסט 2001 את חברת פרופליס סופטוור, חטיבה עסקית של CNT, המספקת פתרונות לניהול תהליכים עסקיים ואינטגרציה של יישומים מסורתיים תמורת 6 מיליון דולר במזומן ואופציה לרכישת 350 אלף מניות רגילות.
יתרת המזומנים של ג'קדה הסתכמה ב-40 מיליון דולר בסוף הרבעון הראשון השנה, וגידי הולנדר, מנכ"ל ג'קדה, הצהיר בעבר שהחברה מתכוונת להשתמש במזומנים לביצוע רכישות נוספות של חברות בתחום הקישוריות למיינפריים וחברות שיקצרו את זמן ההגעה של ג'קדה לשוק עם מוצרים חדשים.
הפתרונות שפיתחה אנוטה עד היום מאפשרים גישת אינטרנט מיידית למחשבים ארגוניים, כמו מחשבי מיינפריים, ללא כל צורך בהתקנות מיוחדות.
בסוף אוגוסט 2000 השלימה אנוטה סבב גיוס הון פרטי ראשון בהיקף של 4 מיליון דולר. כור הון סיכון הובילה את סבב הגיוס עם השקעה של 3 מיליון דולר. בגיוס השתפו גם קרן אקסיד, המנוהלת על ידי זיו דסקלו, שהשקיעה באנוטה עוד בסבב הסיד ומשקיעים פרטיים נוספים. חברה, שהוקמה בתחילת 1998, העתיקה לאחרונה את מכרז הפיתוח שלה מיוקנעם לטירת הכרמל. לחברה משרד מכירות בניו יורק.
חברת ג'קדה מספקת ממשקים לפתרונות השימוש באפליקציות, לצד אפליקציות חדשות. מוצרי החברה עונים על שימוש עבודה בסביבת WEB ומאפשרים לארגונים להתמודד עם שינויים סטנדרטיים במערכות החברה.
ג'קדה רשמה ברבעון הראשון השנה הפסד נקי בסך 786 אלף דולר וההכנסות של 6 מיליון דולר . ברבעון הרביעי של 2001 הסתכמו הכנסות החברה ראשון ב-5.8 מיליון דולר וברבעון הראשון של 2001 הגיעו הכנסותיה ל-7.8 מיליון דולר.
החברה סובלת השנה מהמשך הירידה בהוצאות של חברות על רכישת טכנולוגיות מידע וגם הציפיות לשיפור בפעילותה במחצית השניה של 2002 כתוצאה מהשקת ממשק תואם לגרסה החדשה של חברת סייבל (סימול: SEBL) מוטלות בספק. זאת בעקבות התחזית העגומה שהציגה סייבל, הספקית הגדולה בעולם של מערכות לניהול יחסי לקוח (CRM), לגבי ההוצאות של חברות על שירותי טכנולוגיות מידע ברבעון השני השנה.
מניות חברת ג'קדה נסחרו בסוף השנה ברמה של 2.85 דולר למניה, מחיר משקף לחברה שווי שוק של 52.9 מיליון דולר.
הערכות: ג'קדה עומדת לרכוש את הסטארט אפ הישראלי אנוטה
בעז בבאי
17.6.2002 / 15:09
אנוטה זכתה בחוזה משמעותי מדיימלר-קרייזלר; המיזוג יאפשר לאנוטה, לעמוד בהתחייבויות להשלמת ביצוע הפרויקט