גל הצעות הרכש לחברות הנסחרות בבורסה המקומית נמשך, כאשר הפעם זהו תורו של איש העסקים צדיק בינו, בעל השליטה בחברת הדלק פז, המבקש למחוק מן המסחר את המניות ואיגרות החוב להמרה של חברת סהר פיתוח, העוסקת בהשקעות בתחום הנדל"ן.
פז, המחזיקה בכ-88% ממניות סהר פיתוח, כאשר עוד כ-3.1% מהמניות מוחזקות בנאמנות עבורה, מציעה לשלם ליתרת בעלי המניות של החברה מחיר של 30 שקל עבור כל מניה של החברה אשר מוחזקת על ידם - מחיר הגבוה בכ-43% ממחיר המניה בבורסה, ומחיר של כ-1.15 שקלים עבור כל איגרת חוב להמרה, מחיר הגבוה בכ-3% ממחיר האיגרת בשוק. עלות הצעת הרכש עבור פז מסתכמת בכ-95 מיליון שקל.
על מנת שפז תגיע להחזקה של 95% ממניות סהר פיתוח - שיעור החזקה אשר יאפשר רכישה כפויה של יתרת המניות, צריכה פז כי בעלי מניות נוספים, המחזיקים בלפחות 7% ממניות סהר פיתוח, ייענו להצעת הרכש.
בפז מוסיפים כי במידה שהצעת הרכש למניות סהר פיתוח תיענה, הרי שאהוד בן ש"ך, מי שכיהן בעבר כמנכ"ל סהר פיתוח, יקבל עבור חבילת המניות בה הוא מחזיק - כ-40.8 אלף מניות - סך של כ-313.5 אלף דולר, וזאת בהתאם להסכם בין הצדדים. כלומר, במקרה שכזה בן ש"ך יקבל מן החברה מחיר של כ-38 שקל למניה עבור המניות שבידיו. המועד האחרון להיענות להצעת הרכש נקבע ל-3 ביולי 2002 בשעה 12:00.
סהר פיתוח סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2002 עם הכנסות מדמי שכירות בסך של כ-13.2 מיליון שקל, ירידה של כ-2% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל. בשורה התחתונה הרוויחה החברה ברבעון החולף סך של כ-3.5 מיליון שקל, גידול של למעלה מ-100% בהשוואה לרווחי הרבעון הראשון של שנת 2001.
פז מפרסמת הצעת רכש למניות ולאג"ח של סהר פיתוח
אלי דניאל
18.6.2002 / 8:46