ויוונדי-יוניברסל תמכור מניות של חטיבת התשתיות בשווי של 3 מיליארד דולר במטרה לצמצם את חובות העתק שלה ב-50%. לאחר ביצוע המכירה תאבד למעשה ענקית המדיה הצרפתית את השליטה בחטיבת התשתיות - ויוונדי אנוויירונמנט (Vivendi Environnement).
מנכ"ל החברה, ז'אן מארי מסייה, נאלץ לפרק את הקונצרן אותו בנה באמצעות סדרה ממושכת של רכישות שאפתניות, לאחר שצבר חובות של 30 מיליארד יורו (28.3 מיליארד דולר). מסייה סופג ביקורת נוקבת ואף דרישות לפרישה מצד המשקיעים של ויוונדי, שמניותיהם איבדו 52% מאז תחילת השנה.
ויוונדי - חברת המדיה השנייה בגודלה בעולם, אחרי AOL-טיים וורנר - תקטין באמצעות המכירה את החזקותיה בחטיבת המים מ-63% ל-40%. צמצום החזקות ויוונדי בחטיבה לפחות מ-50%, יאפשר למסייה למחוק 14 מיליארד יורו בחובות. המכירה, שפרטים מסוימים הקשורים בה פורסמו כבר בעבר, אושרה ע"י 2 החברות, ותתבצע כאשר תנאי השוק יהיו מתאימים.
מסייה הפך בשנות הגאות בוול סטריט לאחד הכוכבים הגדולים ביותר בעולם העסקים הצרפתי. הוא לקח את חברת המים ויוונדי והפך אותה באמצעות סדרה של רכישות נועזות לאחת מחברות התקשורת והמדיה הגדולות בעולם.
העסקה הענקית הראשונה שביצע היתה רכישת השליטה בחברת הטלוויזיה קאנאל פלוס, שעבורה שילם 12.5 מיליארד יורו. הרכישה השנייה שביצע בהחלפת מניות של חברת סיגרם, הבעלים של אולפני יוניברסל, הפכה את בעלי סיגרם - אדגר וצ'רלס ברונפמן - לבעלי המניות הגדולים ביותר בויוונדי.
מסייה, שהחל לכהן כמנכ"ל ויוונדי ב-1996, נהג לממן את רכישות החברה בתחום המדיה בתזרים המזמנים של חברת המים וברווחיה. באפריל אמר מסייה למשקיעים כי אין לו כוונות למכורת את ויוונדי אנוויירונמנט.
מכירת נתח השליטה בחטיבת המים הינה המכירה המשמעותית ביותר במסע המכירות בו פתח מסייה. בסוף השבוע שעבר נמסר כי ויוונדי מוכרת את החזקותיה בקנאל דיגיטל - המסתכמות ב-50% - לטלנור הונורווגית, תמורת 274 מיליון דולר במזומן. בתחילת אותו שבוע דווח כי ניוז קורפ , שבראשות רופרט מרדוק, הסכימה עקרונית לרכוש את עסקי הטלוויזיה בתשלום של ויוונדי באיטליה תמורת 946 מיליון דולר.
ויוונדי-יוניברסל מוכרת נתח שליטה בחטיבת התשתיות במטרה לקצץ חובותיה ב-50%
עפרה שלו
18.6.2002 / 12:00