וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נוקיה: מספר משתמשי הטלפונים הסלולריים יזנק ב-50% ב-3 השנים הבאות

עפרה שלו

18.6.2002 / 14:47

נשיא חטיבת הסלולר של נוקיה אמר כי שוק הסלולר הגלולבי אינו רווי, וכי צפויה צמיחה הודות למעבר לקוחות מטלפון קווי לטלפון סלולרי והשקה של דגמים מתקדמים

נוקיה, יצרנית הטלפונים הסלולריים הגדולה בעולם, צופה כי מספר משתמשי הטלפונים הסלולריים יזנק ב-50% ב-3 השנים הבאות, על אף דיווחים כי שוק הסלולר רווי. מאטי אלאהוטה, נשיא חטיבת הסלולר של נוקיה, אמר כי הביקוש הגלובלי אינו מתכווץ, וכי צפויה צמיחה הן במונחי מחזורי מכירה והן במונחי שווי.

"כיום קיימים מיליארד משתמשי טלפונים סלולריים ברחבי העולם, ומספר זה יצמח ל-1.5 מיליארד תוך 3 שנים, אמר אלאהוטה בראיון לרויטרס. לצמיחה יתרמו, לדבריו, לקוחות המוותרים על השימוש בטלפון קווי קבועים לטובת קוויי סלולר, והשקה של דגמי טלפון המאפשרים שליחת קובצי מולטימדיה (MMS), ודגמי 3G המאפשרים גלישה מהירה ברשת וקיום שיחות ועידה בווידיאו.

נוקיה שיחררה לשוק בשורות מעודדות לאחר שבשבוע שעבר פרסמה אזהרת הכנסות חמורה. נוקיה אמרה אז כי היא צופה ירידה של 2%-6% בהכנסות הרבעון השני ביחס לרבעון המקביל של 2001, לרמה של 6.8-7.15 מיליארד יורו (6.4-6.7 מיליארד דולר), לעומת תחזיות קודמות לגידול של 2%-7% בהכנסות.

בתחום מכירות מכשירי הסלולר צופה נוקיה כי לרשום עלייה של 0%-4% לעומת הרבעון המקביל. לעומת זאת, צפוי תחום ציוד הרשתות להמשיך ולפגוע בשורה התחתונה, עם נפילה של 20%-25%.

נוקיה הותירה על כנה את תחזית הרווח - 0.18-0.20 יורו למניה. נוקיה גם אמרה כי היא מצפה שמחירי המכשירים מתוצרתה יעלו במהלך הרבעונים הקודמים, וכי נתח השוק שלה ברבעון השני יגדל ל-38%.

אתמול השיקה נוקיה טלפון בעל מסך צבעוני חדש, המאפשר גלישה מהירה באינטרנט, צילום תמונות ושליחתם באמצעות הרשת. הדגם כולל גם רדיו FM.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully