פרקליטות מחוז תל אביב הגישה היום לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב תביעה נגד חברת בזק להשבת המקרקעין שניתנו לבזק על ידי המדינה ושבזק אינה עושה בהם שימוש לצרכיה.
התביעה הוגשה בהתאם להסכמה בין המדינה לבזק - לאחר שנסיונות ליישב הסכסוך בדרכי נועם לא צלחו - והסכסוך הועבר להכרעת בית המשפט.
המדינה טוענת בתביעתה שבזק מחזיקה במקרקעין שלא כדין ובניגוד להסכמים ביניהן, וכי על בזק להשיב למדינה את אותם מקרקעין בהם אין היא עושה שימוש לצרכי שידור ללא כל תמורה.
לטענת המדינה, בזק קיבלה בעבר את המקרקעין בשל היותה חברה ממשלתית אך ורק לצורך המטרה שלשמה הוקמה. לדעת המדינה, בכל מקרה תם הצורך בשימוש במקרקעין למטרות לשמם נמסרו ולפיכך על בזק להשיב את המקרקעין לאלתר וללא דיחוי.
בנוסף, מאשימה המדינה את בזק בכך שהיא עושה שימוש שלא כדין ובניגוד למוסכם בחלק מהמקרקעין, כשבחלקם היא לא עשתה שימוש מעולם. המדינה מציינת גם כי בזק מנסה לעשות שימוש מסחרי בנכסי המקרקעין השייכים למדינה והיא מנסה לגרום לשינוי במצבם המשפטי של המקרקעין גם על דרך של רישום הערות אזהרה בלשכת רישום המקרקעין.
כתוצאה מאי החזרת המקרקעין, טוענת המדינה שנגרם לה נזק כלכלי מתמשך. בזק, לטענת המדינה, מנסה להתעשר שלא כדין.
השארת המקרקעין בידיה של בזק כמוה כהפרה של עקרון השיוויון וחובת הנאמנות עליהם מופקדת המדינה, כותבת הפרקליטות בתביעתה.
המדינה מבקשת להכיר בה כבעלים היחידי והבלעדי על המקרקעין ובכך שלבזק יש לכל היותר זכות שימוש במקרקעין.
המדינה הגישה תביעה נגד בזק בעניין הקרקעות
ערן גבאי
18.6.2002 / 15:02