וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משפחת דנקנר תמכור לפולאר השקעות 12% ממניות דור כימיקלים

אלי דניאל

19.6.2002 / 17:26

לפולאר ניתנה אופציה לשנה לרכוש עוד 7.5% ממניות דור כימיקלים בכ-5 מיליון דולר

משפחת דנקנר, בעלת השליטה בחברת דור כימיקלים העוסקת בייצור יריעות פוליפרופילן, מכניסה לדור שותפה חדשה בדמותה של פולאר השקעות , הנמנית על קבוצת שרפ"ק , וזאת לאחר שהבוקר הודיעה פולאר כי הדירקטוריון שלה אישר רכישה של כ-12% ממניות דור בתמורה לכ-7.5 מיליון דולר, מחיר המשקף לחברה שווי של 62.5 מיליון דולר - כ-27% מעל שווי השוק שלה.

רכישת חבילת המניות האמורה תקנה לפולאר את הזכות למנות נציג מטעמה לדירקטוריון דור כימיקלים. ככל הידוע, מכירת המניות נעשתה באופן יחסי לשיעור ההחזקה בחברה של כל אחד מבני משפחת דנקנר.

כמו כן, משפחת דנקנר העניקה לפולאר אופציה בלתי סחירה תקופה של שנה ממועד חתימת ההסכם בין הצדדים, ולפיה תוכל פולאר לרכוש עוד כ-7.5% ממניות דור בתמורה לכ-5 מיליון דולר, וזאת על בסיס שווי חברה של כ-67.5 מיליון דולר.

במידה שפולאר תממש את האופציה לרכישת חבילת המניות הנוספת של דור, היא עתידה להפוך לבעלת המניות הבודדת הגדולה ביותר בדור כימיקלים.

דובר פולאר השקעות מסר ל-TheMarker כי "פולאר כבר הודיעה כי ההשקעות העתידיות שהיא תבצע ייעשו בחברות בינלאומיות או בחברות הפועלות בשוקי חו"ל. כך היתה ההשקעה בסימטרון ובנייס, וההשקעה הנוכחית בדור כימיקלים עונה על קריטריון זה. דור הולכת ורוכשת לעצמה מעמד בינלאומי מוביל ופולאר מאמינה בהשקעה זו".

יצוין כי דור כימיקלים נמצאת בעיצומו של מהלך צמיחה רחב היקף הנעשה באמצעות רכישת חברות ופעילויות בחו"ל. כך, בדצמבר 2001 רכשה החברה את חברת מופלפאן (Moplefan) האיטלקית, רכישה אשר הובילה את דור לרשום רווח רבעוני של כ-47.2 מיליון שקל ברבעון הראשון של שנת 2002, כאשר השורה העליונה של החברה צמחה לכ-209.9 מיליון שקל - יותר מהמכירות שנרשמו בשנת 2001 כולה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully