בחודשים פברואר-מאי 2002 מסתמן גידול ניכר בקצב האינפלציה, והוא הגיע בתקופה זו ל-7.4% בשיעור שנתי, כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. עלייה זו מגיעה לאחר קצב גידול מתון של 2.7% שנרשם מתחילת שנת 2001.
נתונים הלמ"ס מראים כי במדד המחירים לצרכן ללא דיור, נרשם קצב גידול שנתי של 4.8% בחודשים פברואר-מאי 2002, נמוך מקצב הגידול של המדד הכללי. במדד ללא דיור וללא ירקות ופירות נרשם באותה תקופה קצב גידול שנתי של 4.5% בדומה למדד ללא דיור. כל הנתונים הם נתוני מגמה.
קצב גידול מדד המחירים לצרכן גבוה בהרבה מיעד האינפלציה שקבעה הממשלה ל-2002 (2%-3%), ומקצב שנתי של יציבות מחירים המוגדר כעליית מחירים שנתית של 1%-3%. יש לציין כי הכלכלנים מעריכים שעליית המחירים תיבלם בתקופה הקרובה, כך שתחזית הכלכלנים לאינפלציה ל-12 החודשים הקרובים נעה בטווח ממוצע של 3%-4.
נגיד בנק ישראל יודיע ביום שני הקרוב על התוכנית המוניטרית לחודש יולי, כאשר עליית שער החליפין לרמות הקרובות ל-5 שקלים, תומכת בהעלאת ריבית חדה של כ-1%-1.5%. יצוין כי העלאת ריבית בשיעור שכזה לא תפתיע את השוק, שכן הריביות בשוק ההון, כפי שהן נגזרות מהמסחר במק"מים, מגלמות העלאת ריבית של כ-1.5%.
קצב האינפלציה בפברואר-מאי עלה ל-7.4% בשיעור שנתי
ליאור כגן
20.6.2002 / 14:51
במדד המחירים לצרכן ללא דיור, נרשם קצב גידול שנתי של 4.8% בחודשים אלה; קליין צפוי להעלות את הריבית בשיעור של 1%-1.5%