כלכלני בית ההשקעות תמיר פישמן סבורים כי למרות משבר האמון מבית ומחוץ, אנו נמצאים היום ברמות הגבוהות של הדולר. המיתון העמוק במשק ימנע, להערכתם, לגלגל את העליות בדולר לציבור, לפיכך ברור כי האינפלציה נגרמת על ידי הדולר ולא על ידי עלייה בביקושים. מכאן, מעריכים בתמיר פישמן כי עלייה נוספת בריבית בנק ישראל - עלולה להביא לתיסוף השקל ולמדדים שליליים.
כמו כן, מציינים בתמיר פישמן כי בנק ישראל צפוי להילחם בכל האמצעים על מנת לצנן את שער הדולר, כדי להחזיר את האמון בשקל, ומוסיפים כי התוכנית הכלכלית שהועברה בכנסת הורידה מעט את רמת הסיכון בשוק, אך רמה זו עדיין גבוהה.
כתוצאה מהמדדים השליליים הצפויים, איגרות החוב צמודות המדד בטווחים הקצרים לפדיון, צפויות להיפגע בשיעור גבוה - ולפיכך ממליצים כלכלני בית ההשקעות להאריך את משך החיים הממוצע (מח"מ) של תיק איגרות חוב צמודות מדד, באמצעות החלפת אג"ח קצר טווח באג"ח לטווחים בינוניים, והגעה למח"מ של 5 עד 7 שנים.
תמיר פישמן: "אנו נמצאים היום ברמות הגבוהות של הדולר"; הריבית הגבוהה תגרום לתיסוף השקל ולמדדים שליליים
אמיר טייג
20.6.2002 / 17:19