הציבור פדה בשעות הבוקר סכום של כ-250 מיליון שקל מקרנות הנאמנות, כך מעריכים בכירים בתעשיית הקרנות. להערכתם, מתוך הסכום הכללי נפדו כ-70% או כ-175 מיליון שקל מהקרנות המתמחות באפיק השקלי.
הבכירים מעריכים כי עד סוף היום יירשמו בתעשיית הקרנות פדיונות של כחצי מיליארד שקל, מהם כ-350 מיליון שקל יצאו מהקרנות השקליות. נזכיר כי אתמול, בתום יום מסחר סוער בשוק הסולידי, נרשמו בתעשייה פדיונות של כ-1.2 מיליארד שקל, מהם כמיליארד שקל באפיקים השקליים.
הבוקר מתקן השוק הסולידי עם עליות של כ-1.5% בממוצע בשחרים ושל 0.2%-0.3% בממוצע במק"מים. התשואה בשחר הארוכה מסדרה 2680 לטווח של 9 שנים יורדת הבוקר לרמה של 11.3%, לאחר שאתמול כבר עמדה על 12.2%. התשואה במק"מים הארוכים יורדת לרמה של 10.3%-10.4%, לאחר שאתמול כבר היתה ב-11%.
הבכירים בתעשיית הקרנות מציינים כי התיקון בשוק בא ככל הנראה על רקע ההכרה של המשקיעים שהירידות אתמול היו חריפות מדי, והציפיות להעלאת הריבית היום שגוררות גם את המשך היחלשות הדולר. הדולר רושם כעת ירידה של 0.59% לרמה של 4.953 שקלים.
הבכירים עם זאת אינם מתרגשים מההתאוששות היום, ומציינים כי מדובר בתיקון יומי. לדבריהם, לא ברור מה יקרה בימים הבאים, וכי חשוב לראות מה יעשה היום הנגיד. אם יעלה דוד קליין את הריבית בשיעור מספק, של לפחות 2%, הדבר עשוי להרגיע את השוק ולהביא ליציבות.
החשש בתעשיית הקרנות היה מוצדק: הציבור פדה הבוקר כ-250 מיליון שקל - מהם כ-70% מהקרנות השקליות
אילן מוסנאים
24.6.2002 / 15:13