וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הדולר יורד מרמת 4.9 השקלים לראשונה מזה חודש בעקבות העלאת הריבית

ליאור כגן

25.6.2002 / 17:41

נסחר ברמה של 4.89 שקלים; השער היציג - הקובע לפקיעת האופציות הדולריות של יוני - נקבע על 4.919 שקלים

השקל ממשיך היום את מגמת ההתחזקות שהחלה אתמול בבוקר עם הציפיות להעלאת ריבית חדה במשק - ציפיות שאכן התממשו. שערו היציג של הדולר, שהוא גם הקובע לפקיעת האופציות הדולריות של חודש יוני, נקבע על 4.919 שקלים - ירידה של 0.45% לעומת השער היציג אתמול.

אולם, נראה כי המסחר בדולר מושפע מפקיעת האופציות, משום שלאחר קביעת השער היציג ממשיך השקל להתחזק ושער החליפין של הדולר יורד ל-4.892 שקלים, תוך כדי שהוא חוצה כלפי מטה את רף 4.90 השקלים. מדובר בירידה של 0.55% לעומת השער היציג שנקבע היום.

מחדרי העסקות נמסר כי נפח המסחר גבוה יחסית לימי מסחר רגילים, וכי מכירות הדולרים מגיעות מכל הסקטורים - בנקים מקומיים, בנקים זרים ומגזר עסקי. "בטווח הקצר הדולר יכול לרדת, אך בטווח הארוך, אם לא יבוצע קיצוץ בתקציב, הדולר יחזור להתחזק", מעריך אחד הסוחרים בחדרי העסקות.

בחברת פריקו, המתמחה במסחר במט"ח, ציינו כי פקיעת האופציות שהתבצעה היום היתה בהיקף שיא של מעל 1.5 מיליארד דולר במונחי נכס בסיס (של האופציות שבכסף). להערכתם, היצעי סוף החודש, שהוא גם סוף הרבעון השני של השנה, עשויים לגרום להתחזקות בשער השקל. בפריקו מעריכים כי הייסוף עשוי להיבלם בטווח המחירים של 4.88-4.92 שקלים - הרמות בהן נבלם הייסוף במהלך השבועות האחרונים.

מומחים בתחום המט"ח מעריכים כי פער הריביות הגבוה בין השקל לדולר, שעומד לאחר העלאת הריבית על 7.35%, יתמוך בהתחזקות השקל. טל ורדי, מנהל חדר עסקות מט"ח בסיטיבנק ישראל, מציין כי החזקת דולרים הופכת ליקרה - מה שעשוי לגרום לפעילים לסגור פוזיציות "לונג" דולר (פוזיציות המהמרות על המשך התחזקות הדולר).

כלכלנים בשוק מציינים כי הכדור עבר כעת למגרש הפיסקלי. כלומר, לאחר שהנגיד הוכיח את נחישותו להילחם באינפלציה, הגיע תורה של הממשלה. "חייבים לבצע קיצוץ עמוק בתקציב 2003", מסכימים רוב הכלכלנים במשק. להערכתם, צמצום ניכר בתקציב הממשלה יגרום להחזרת אמון המשקיעים, להתייצבות בשוק האג"ח ולהתייצבות בשוק המט"ח.

בבית ההשקעות אקסלנס מעריכים כי העלאת הריבית תתמוך בהתחזקות השקל בשלב הראשון לכיוון רמות של 4.9 שקלים לדולר. באקסלנס מציינים כי פער הריביות מייקר את אחזקת הדולרים: "מי שקונה היום מיליון דולר משלם כ-900 שקל על אחזקתם מדי יום".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully