וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נשואה זנקס: העלאת מחירי הברום תתרום לכי"ל תוספת של 7 מיליון דולר השנה

אילן מוסנאים

26.6.2002 / 10:26

האנליסט חיים ישראל מותיר למניה המלצת "קנייה" ומחיר יעד של 5.7 שקלים; המכירות ב-2002 יצמחו ב-3.4% וב-2003 ב-5%

העלאת מחירי מעכבי הבעירה עליה דיווחה אתמול חברת הברום, תתרום לכי"ל גידול של כ-7 מיליון דולר בשורת המכירות השנה ושל כ-16 מיליון דולר בשנה הבאה - כך מעריך האנליסט הראשי של נשואה זנקס, חיים ישראל. ישראל מותיר למניה המלצת "קנייה" ומחיר יעד של 5.7 שקלים - גבוה בכ-21% ממחיר המניה בבורסה.

החברה דיווחה אתמול על העלאה של 15% במחירו של אחד ממעכבי הבעירה שלה, ולדברי ישראל העלתה את מחיריהם של כל מעכבי הבעירה שלה בשיעור ממוצע של כ-10%. העלאת המחירים של כי"ל באה בעקבות העלאות דומות שביצעו בתקופה האחרונה המתחרות הגדולות-Great Lakes Cimicals ו-Albemarle - שיחד עם כי"ל שולטות בתחום הברום ומספקות כ-80% מהתצרוכת העולמית.

ברבעון הראשון של 2002 היה תחום הברום אחד החלשים של כי"ל, עם ירידה של 9.5% במכירות ואף הפסד תפעולי של כ-1.2 מיליון דולר, בעיקר עקב השחיקה במחירי המוצרים.

ישראל מציין כי עדיין מוקדם לדבר על שינוי במחזוריות של הפעילות של הברום, שבתקופה האחרונה נמצא בשפל. עם זאת הוא מאמין כי הסימנים להתאוששות בסקטור האלקטרוניקה, שכבר באה לידי ביטוי בשיפור בתעשיית השבבים, תבוא לידי ביטוי גם בגידול במכירות של מעכבי הבעירה.

בנשואה זנקס מעריכים כי החברה תציג ב-2002 צמיחה של כ-3.4% במכירות ל-1.922 מיליארד דולר, וזאת לעומת שחיקה של 7.4% במכירות של 2001 שהסתכמו בכ-1.858 מיליארד דולר. הרווח הנקי של החברה יגיע ל-71.8 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ-42.3 מיליון דולר ב-2001 (בעיקר עקב ההפרשות בגין מפעל המגנזיום). ב-2003 יצמחו מכירות החברה בכ-5% לרמה של 2.018 מיליארד דולר והרווח הנקי יסתכם בכ-84.3 מיליון דולר - גידול של כ-17.4% לעומת השנה הנוכחית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully