"מחיר הבושה" - זוהי כותרת מכתב חריף שהפנה אתמול משה גאון, מנכ"ל משרד הפרסום באומן בר רבנאי, לאבנר בראל, יו"ר איגוד חברות הפרסום, בתגובה להתנהלות תחרות קקטוס הזהב.
להלן תוכן המכתב, אותו ביקש גאון להפיץ בין כל חברי האיגוד:
"ענף הפרסום מתייצב לתחרות הפרסום השנתית לחלוקת פרסים שסופה ידוע מראש - בושה עמוקה שעוטפת את כולנו על התנהגות טובי אנשינו לפני ואחרי התחרות. בכל שנה חשבנו ששברנו שיאים, אבל כמו במצב הביטחון של כולנו, כשחושבים שגרוע, בא הגרוע מכל ומתברר שיכול להיות יותר גרוע. הפעם את הביזיון התחלנו עוד לפני שריקת הפתיחה. בימים קשים שעוברת מדינת ישראל, אנו מוצאים את עצמנו עסוקים במלחמות כבוד בתחרות, שמזמן איבדה את יוקרתה המקצועית, וכדי לשרוד אותה נדרשת התמחות באיך לתחמן את המערכת במיטב המסורת של הישראלי המצוי.
"במקום לקיים תחרות מקצועית של פרסומאים שנשפטת על ידי פרסומאים למען פרסומאים, כאנשי מקצוע שחרטו על דגלם מקצועיות, אמינות ודוגמה אישית כחלק בלתי נפרד מהכבוד למקצוע שאנו דורשים מלקוחותינו ועובדינו, הפכנו תחרות שמטרתה עידוד יצירתיות וכבוד ליוצרים, לפסטיבל חלוקת פרסים אין סופי שסובל קשות מתופעות של פשרות מקצועיות ואיכותיות. זה מה שקורה כשיותר מדי טבחים מנסים לאפות עוגה. אנחנו מכירים את זה היטב מהעבודה היום יומית שלנו.
"זה לא חובה לקיים תחרות, זאת זכות. השאלה שעולה היא האם התוצאה שווה את מחיר הבושה של כולנו ביום שאחרי. התחרות זקוקה למתיחת פנים רצינית, לשינוי גישה. תחרות צנועה של ענף הפרסום, שבה בכירי הקריאייטיב שופטים את העבודה הקריאייטיבית על מצוינות ושבירת מוסכמות. תחרות מבוססת איכות ולא כמות, בקטגוריות תואמות את גודל ומבנה השוק המקומי, שמאפשרת תחרות אמיתית והזדמנות שווה לכולם ללא יתרון לגודל, שבה הרעיון במרכז ולא גודל התקציב.
"למסתכל מהצד ובמיוחד ללקוחותינו, רבים מהם נכחו באירוע המביש שניקרא ערב חלוקת הפרסים, איגוד משרדי הפרסום נראה כקבוצה של בכיינים, רודפי כבוד ואגו שמוכנים לעשות הכל בשביל עוד פרס ועוד נקודה. מוטב שנזכור כולנו שכבוד מתחיל בבית. מי שלא מכבד את עצמו שלא יצפה שיכבדו אותו.
"אם לא יהיה ניתן לקיים את התחרות כפי שהיא צריכה להיות, אולי בריא יותר לכבוד של כולנו ושל המקצוע שאותו אנו אוהבים, לקחת קצת אוויר ופסק זמן של שנה-שנתיים ולהשקיע את האנרגיה של המלחמות למשל בעבודה משותפת של האיגוד למען הקהילה - לפחות שם נעשה לא רק טוב לעצמנו אלא גם למען אחרים".
משה גאון: צריך לקחת פסק זמן של שנה-שנתיים מתחרות קקטוס הזהב
ענת ביין
26.6.2002 / 14:47