וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דוידי גילה מצליח למחוק את זן ריסרץ' ממסחר: 94.2% מבעלי המניות אישרו הצעת הרכש שלו

גתית פנקס

30.6.2002 / 21:13

ההצעה של גילה היתה ל-10 פני למניה - בדומה למחיר היום; גילה התחייב במכתב למשקיעים כי ימשיך למקסם את עסקי החברה שתהפוך לפרטית, גם באמצעות מיזוגים



יו"ר ומנכ"ל חברת זן ריסרץ' הישראלית, הנסחרת בבורסת לונדון, הצליח לקבל את אישור בעלי מניותיה של החברה להצעת הרכש שהגיש במארס האחרון. זן הודיעה ביום שישי האחרון כי 94.2% מבעלי המניות של החברה הסכימו להצעה של גילה, הכוללת רכישת המניות שברשותם תמורת 10 פני למניה במזומן - בדומה למחירה כיום. כעת, זן ריסרץ' שבסיסיה בירושלים ולונדון, תימחק ממסחר, וזאת, בכפוף לאישור בית המשפט שאמור להינתן עד אמצע יולי, אם הכל יילך לפי התוכניות.



שווי השוק של החברה המשתקף מההצעה הוא 26 מיליון דולר. זן ריסרץ' הונפקה ביולי 2000 בבורסה הלונדונית, אז מכרה 42.5 מיליון מניות חדשות תמורת 150 פני למניה. אל קופת החברה זרמו כ-81 מיליון דולר (54 מיליון ליש"ט) ובעלי המניות הקיימים של החברה, ובעיקר גילה, מכרו 12.5 מיליון מניות נוספות בשווי של 28 מיליון דולר. בסה"כ, גייסו החברה ובעלי מניותיה 109 מיליון דולר, ושווי החברה היה בהנפקה 400 מיליון דולר אחרי הכסף. החברה אף הגיעה בשיאה לשווי של מיליארד דולר.



לגילה ומשפחתו יש, טרם הצעת הרכש, החזקה של 26% בחברה, שבקופת המזומנים שלה שוכנים היום 58.9 מיליון דולר. זן, אגב, צפויה להיגרר להוצאה של 18.5 מיליון דולר כתוצאה משינוי סוגי המניות בהונה הרשום ופיצויים שונים לבעלי המניות - סכום שישולם מקופת המזומנים שלה.



ההצעה של גילה לא היתה היחידה על השולחן, ולפי הודעות החברה נראה כי היו שלוש הצעות נוספות שלא הבשילו, שבבסיסן עמדה ככל הנראה מטרה אחת: לפרק את החברה - מהלך אליו התנגד גילה.



בעבר, כתב גילה מכתב לבעלי המניות, ממנו עלה כי נוכח קשיי החברה ואובדן האמון של המשקיעים בסיכוייה, בחן דירקטוריון זן גם את האפשרות של סגירת פעילותה וחלוקת הכספים שנותרו בקופתה למשקיעים, לאחר תשלום כל התחייבויותיה, אולם להצעה זו נדרש אישור של 75% מבעלי המניות, וגילה - המחזיק ב-26% - הודיע על התנגדותו למהלך כזה.



זן לא הסגירה עד היום את זהותם של המציעים המתחרים בהצעת גילה, אולם דיווחה כי היתה הצעה שדיברה על 11 פני למניה. בנוסף, באפריל, דיווח ה"פייננשל מייל" הבריטי שהמיליארדרים הבריטיים דיוויד ופרדריק ברקלי הם אלה שהציעו לרכוש את זן במחיר של 20 פני למניה.



ומה צפוי כעת לזן? גילה התחייב במכתב האחרון שכתב למשקיעים כי הוא ימשיך למקסם את ערך עסקיה של זן ריסרץ', והוסיף כי בין שאר הצעדים שיינקטו יהיו השקעות בעסקיה הקיימים של החברה או עסקים חיצוניים אליה ורכישת או מכירת נכסים וטכנולוגיות. לאחר השלמת הצעת הרכש - תהליך שבחברה מעריכים כי יקרה בסוף הרבעון השלישי - יישארו כדירקטורים בחברה גילה, סטיבן פזולה, אמיקו היגאשי, דוד הבר, סטנלי שטרן ועו"ד אבי פישר.



יצוין, אגב, כי גילה יקבל החזר מלא של הוצאותיו בהצעת הרכש הפרטית שצפויות להסתכם ב-575 אלף ליש"ט (840 אלף דולר). זאת, בנוסף לסכום של 2.5 מיליון דולר שהחברה עצמה תיאלץ להוציא עבור הוצאות הקשורות בהצעת הרכש.



זן תתמקד כעת בפעילות חטיבת New Silicon Value, שהוקמה על בסיס הרכישה של סיליקון ואליו מטיוגה שנרכשה תמורת כ-22 מיליון דולר. פעילותה המסורתית של החברה, שרוכזה במסגרת חטיבת ה-Multibeam שלה והתמחתה בשיפור יכולת הקריאה של מדיה אופטית, הופסקה ב-26 באפריל, וככל הידוע לא נמכרה לאף גורם, על אף שחברת טכנולוגיה הציעה מיליון דולר עבורה.



סיליקון ואליו עוסקת בתכנון ופיתוח של שבבים לרשתות תקשורת נתונים. "אני ממשיך להאמין ב-NSV בטווח הרחוק", אמר גילה למשקיעים במכתבו האחרון החודש, "למרות הורדת התחזיות מעסקים אלה". זן תמשיך לממן את NSV ובשנת 2002 היא תרשום הוצאה של 12 מיליון דולר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully