וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"העלאת המע"מ תעלה לרשויות המקומיות כ-320 מיליון שקל בשנה"

TheMarker

1.7.2002 / 12:25

כך העריך יו"ר מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר; הסביר, העלאת תעריפי המע"מ תפגע בתקציבים החברתיים, בחינוך וברווחה; לדבריו, הממשלה ממשיכה לשלוח יד ארוכה לכיסי התושבים

מבדיקת היחידה הכלכלית של מרכז השלטון המקומי עולה כי העלות השנתית של העלאת תעריפי המע"מ מסתכמת בכ-320 מיליון שקל.

עוד עולה מהבדיקה כי העלאת המע"מ על פעולות בשיעור של 1% מסתכמת בכ-150 מיליון שקל בשנה, העלאת המע"מ על תב"ר (בפיתוח) בשיעור של 1% מסתכמת בכ-70 מיליון שקל בשנה, העלאת המע"מ על שכר בשיעור של 0.5% מסתכמת בכ-60 מיליון שקל בשנה, וכי העלאת המע"מ על פעולותיהן של חברות עירוניות בשיעור של 1% מסתכמת בכ-40 מיליון שקל בשנה.

יו"ר מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר, אמר היום כי הממשלה ממשיכה לשלוח יד ארוכה אל כיסם של התושבים, וכי העלאת תעריפי המע"מ פוגעת בתושבים הן בכך שעלות המוצרים שהם קונים עולה, אך יחד עם זאת היא פוגעת בהם בכך שהיא גורמת לרשויות המקומיות להקטין את השירותים שהן מעניקות לתושבים.

אלדר הוסיף כי העלאת תעריפי המע"מ היא למעשה קיצוץ נוסף בתקציבים החברתיים, בחינוך וברווחה, וכי לצערו הוא נוכח שבמקום לטפח ולקדם "רשתות הצלה חברתיות" משמעותיות, בוחרת הממשלה לפגוע ביכולת של הרשויות לסייע לתושבים שנקלעו למשבר כלכלי ואישי קשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully