וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לבנקים האירופיים חשיפה של 82 מיליארד דולר בברזיל - כפליים מבארגנטינה

סוכנויות הידיעות

1.7.2002 / 16:01

סנטאנדר סנטרל הספרדי הוא בעל החשיפה הגדולה ביותר למשבר הפיננסי בברזיל, ואחריו ABN אמרו



סנטאנדר סנטרל היספנו, ABN אמרו ובנקים אירופים אחרים חשופים לסכנת המשבר הפיננסי בברזיל יותר משהיו חשופים למשבר בארגנטינה. לפי הערכות, מגיעה החשיפה של בנקים אירופים, בצורת הלוואות, אחזקות אג"ח ונכסים אחרים בברזיל, לסכום של 82 מיליארד דולר, נכון לסוף 2001. חשיפה זו כפולה מהחשיפה שהיתה להם בארגנטינה, עם פרוץ משבר האג"ח בדצמבר.



סנטאנדר, הבנק הגדול בספרד, הוא בעל החשיפה הגדולה ביותר בברזיל, משום שהשקיע כ-7 מיליארד דולר כדי להפוך לבנק השביעי בגודלו בברזיל. החשיפה של ABN - הבנק האירופי בעל החשיפה השנייה בגודלה בברזיל - מסתכמת ב-2.7 מיליארד דולר.



הבנק הבריטי HSBC, אשר בשנה שעברה נאלץ למחוק 1.12 מיליארד דולר בעקבות המשבר בארגנטינה, פועל כעת לצמצם את החשיפה שלו בברזיל ומוכר כעת אג"ח ברזילאיות.



גם הבנקים האמריקאיים חשופים יותר לסכנת משבר בברזיל משהיו בארגנטינה. לפי ההערכות, מגיעה החשיפה של בנקים אמריקאיים מובילים ל-27.5 מיליארד דולר בצורת הלוואות, אחזקות אג"ח ונכסים אחרים בברזיל, נכון לסוף 2001. חשיפה זו גדולה פי שלושה מהחשיפה שהיתה להם בארגנטינה עם פרוץ משבר האג"ח בדצמבר.



לעת עתה, לא שמטה ברזיל חובות, אולם החששות לגבי יציבותה הפיננסית הולכים וגוברים. מומחים מזהירים כי הסכומים המדוברים בברזיל עלולים לגמד כל משבר אחר במדינות מתפתחות. ממשלת ברזיל הודיעה בחודש שעבר כי תמשוך 10 מיליארד דולר מקו אשראי של קרן המטבע הבינ"ל. חובותיה שולשו בשבע השנים האחרונות ל-349 מיליארד דולר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully